Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA
nostalgia

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa śluby cywilne??czy to możliwe??
Autor Wiadomość
esperanza77 

Wiek: 41
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 20
Skąd: Zgierz/Calgary
  Wysłany: Wto Paź 21, 2008 10:31 pm   Dwa śluby cywilne??czy to możliwe??

Witajcie
ja mam odrebny problem, mianowicie obecnie mieszkam w Kanadzie i tu odbedzie sie nasz slub, bedzie on cywilny udzielany przez tutejszego urzednika "commissioner mariage", ale na ten slub z powodu odległosci niestety nie beda mogli przyjechac nasi najblizsi, wiec pozstanowilismy ze za jakis rok chcielibysmy zorganizowac slub i wesele w Polsce. Slub z rożnych przyczyn bedzie mogl byc jedynie cywilny. Moje pytanie czy udzielą nam takiego slubu w Polsce , biorac pod uwage ze formalnie jestesmy malzenstwem, bo zawrzemy taki zwiazek w Kanadzie? :?: :? :?:
_________________
 
 
 
kryszka 
z doskoku ;)


Dołączyła: 09 Paź 2003
Posty: 4836
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 8:42 am   

Z tego co wiem, śluby udzielone w Kanadzie są wiążące w Polsce. Więc nie będziecie mogli wziąć drugiego ślubu w Polsce.

Proponuję wziąć taki ślub "na niby". W pięknym plenerze wynajęta osoba udzieli wam ślubu według formułek z USC. Nikt z gości nie musi wiedzieć że to na niby.
_________________

"Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
 
 
ava 


Wiek: 33
Dołączyła: 12 Lut 2008
Posty: 3728
Skąd: Bełchatów/Łódź
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 11:11 am   

kryszka napisał/a:
Proponuję wziąć taki ślub "na niby". W pięknym plenerze wynajęta osoba udzieli wam ślubu według formułek z USC. Nikt z gości nie musi wiedzieć że to na niby.


Jak dla mnie to nie byłoby to samo, no ale zawsze coś :mrgreen: Na pewno istnieje taka mozliwość- czytalam kiedyś artykuł o firmie zajmującej się profesjonalną organizacją ślubów i wesel- spotkali się m. in. z sytuacją, gdzie młodzi chcieli wziać ślub w plenerze, na jakimś mostku gdzie się poznali. USC oczywiście nie wyraziło na to zgody, więc rano wzięli "cichaczem" (goście o niczym nie wiedzieli) normalny ślub w USC, a po południu odbył się ślub w plenerze, już w obecnosci całej rodziny, no a potem wesele. ?lubu w plenerze "udzielał" wynajęty aktor, który wcielił się w rolę księdza. Wszystko zorganizowała profesjonalna firma, choć myślę, ze samodzielnie też takie coś można wykombinować :mrgreen:

A tak poważnie to przecież nie trzeba od razu brać drugiego ślubu- moja kuzynka 2 lata temu brała ślub w Berlinie, na sam ślub pojechała tylko kilkuosobowa "delegacja" z Polski, natomiast przyjęcie weselne odbyło się tydzień później, już w Polsce.
_________________
Nasz ślub - 05.09.2009r.

Ostatnio zmieniony przez ava Sro Paź 22, 2008 11:12 am, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
esperanza77 

Wiek: 41
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 20
Skąd: Zgierz/Calgary
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:12 pm   

Nam moze nie tyle chodzi o wesele co obecnosc naszych najbilzszych, przyjaciol w chwili w sumie najwazniejszej dla nas dwojga a tu w Kanadzie powiedzmy sobie szczerze, jest chwila tylka dla nas... :( :roll: zreszta mysle ze rodzice moi czy mojego narzeczonego tez by chcieli byc blisko nas...a tak maja sie zadowolic jedynie filmem czy zdjeciami? :(
_________________
 
 
 
555 


Dołączyła: 02 Lis 2006
Posty: 1486
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:18 pm   

a musicie brac ten slub w Kanadzie..??
_________________
 
 
esperanza77 

Wiek: 41
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 20
Skąd: Zgierz/Calgary
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:55 pm   

powiem Ci ze Tak nie wnikajac w szczegoly...gdyby tak nie bylo, nie byloby dla mnie klopotu i pytania o te dwa sluby :smile: :? :-?
_________________
Ostatnio zmieniony przez esperanza77 Sro Paź 22, 2008 4:24 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
truskawka_ja 

Dołączyła: 26 Lut 2008
Posty: 781
Skąd: ...
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 4:03 pm   

Myslę, że dobrym rozwiązaniem będzie to co zaproponowała kryszka, bo dwóch ślubów na pewno nie będziecie mogli wziąć. I to wam daje duże pole do popisu bo śluby cywilne w Polsce są dość sztampowe. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
Zdjęcia ślubne - FOTOJACEK.pl

sala weselna łódź

dekoracja światłem łódź

videofilmowanie łódź

www.foto-sobieraj.com.pl