Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA

Poprzedni temat «» Następny temat
Jedzenie na weselu / lista potraw
Autor Wiadomość
strawberrytea 


Wiek: 42
Dołączyła: 19 Lip 2005
Posty: 667
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 8:37 pm   

polecam cos co my mieliśmy na przyjęciu - może akurat uda sie wam w waszych lokalach to "zamówić" - zapiekane suszone śliwki zawinięte w boczek i posypane majerankiem :) W każdym takim zawijasku była wykałaczka :) To było po prostu pyszne :)
_________________
W naszej zielonej kuchni
 
 
Alma_ 


Dołączyła: 03 Paź 2005
Posty: 3531
Skąd: z całkiem bliska
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 8:51 pm   

Strawberrytea, to faktycznie fajna przekąska, ale tylko, kiedy jest ciepła, bo zimny boczek... :/
_________________
chez alma |
 
 
Dotka 


Wiek: 43
Dołączyła: 12 Mar 2005
Posty: 562
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 4:36 pm   

Doroto20 bardzo duzo bedziecie miec posiłków.
_________________
 
 
 
Alma_ 


Dołączyła: 03 Paź 2005
Posty: 3531
Skąd: z całkiem bliska
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 4:39 pm   

Dotka, 5 posiłków to chyba standard...?
_________________
chez alma |
 
 
Dotka 


Wiek: 43
Dołączyła: 12 Mar 2005
Posty: 562
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 4:47 pm   

Masz racje, cos źle z liczeniem u mnie, chyba zmylił mnie tort i lody (u nas lodów nie było).
_________________
 
 
 
strawberrytea 


Wiek: 42
Dołączyła: 19 Lip 2005
Posty: 667
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 8:30 pm   

Alma_ napisał/a:
Strawberrytea, to faktycznie fajna przekąska, ale tylko, kiedy jest ciepła, bo zimny boczek... :/
na zimno tez było przepyszne :) Ale ja akurat bardzo lubię boczek :)
_________________
W naszej zielonej kuchni
 
 
natusik 

Wiek: 41
Dołączyła: 08 Maj 2006
Posty: 7
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 11:02 pm   

My mamy ślub o 20, więc cała impreza zacznie się około 22. Tak wygląda wstępny jadłopis, (będziemy go jeszcze "obrabiać" z racji późnego rozpoczęcia):

Dania gorące:
Rosół z domowym makaronem
De`volaj z pieczarkami,
de`volaj z serem żółtym,
medaliony schabowe z ananasem,
schabowy panierowany, bukiet surówek, ziemniaki

Deser:
Lodowe wariacje

Przed oczepinami:
Barszczyk czerwony z krokietem

Po oczepinach: tort (serwowany na płonąco)

Ok. 2.00
Bigos staropolski
Udka pieczone z kurczaka
Steki wieprzowe ( z szynki i karczku) z farszem rodzynkowo cebulowym

Nad ranem:
?ur staropolski z białą kiełbasą

Przekąski zimne:
?ledź bałtycki w śmietanie
Szaszłyki śledziowe marynowane
Karp królewski w galarecie
Roladki z szynki ze szparagami
Schab pieczony z owocami
Jajko z kawiorem
Cielęcina po prowansalsku
Rozmaitości wędlin szlachetnych
Indyk w maladze
Ozorki wołowe
Sałatka „sekret Boryny”( seler konserwowy, fasola czerwona, jajko, kukurydza...)
Sałatka grecka
Masło, pieczywo, ogórek, pomidor świeży, wiktuały konserwowe...)

Deser:
Rozmaitości ciast weselnych (sernik, makowiec, rolady owocowo-kremowe, rafaello )
Słodycze ( eklerki , babeczki koktailowe)
Owoce

Napoje:
Soki owocowe (bez limitu)
Napoje gazowane, niegazowane (bez limitu)
Kawa, herbata na życzenie
Ostatnio zmieniony przez natusik Czw Maj 11, 2006 11:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bajeczka 


Wiek: 43
Dołączyła: 04 Mar 2005
Posty: 940
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 10:39 am   

Oto moje menu:

Na ciepło:

1. grzybowa z makaronem
Kotlet de Volaille + ziemniaki + 2 surówki (z kapusty pekińskiej i druga z papryki pora i pomidora)
Deser lodowy
2. szaszłyk drobiowy + chleb
3. bigos
4. żurek z białą kiełbasą

Przystawki:

Karczek pieczony
Schab pieczony ze śliwką
Rolada drobiowa z warzywami
Sałatka brokułowo – pieczarkowa
Sałatka grecka
?ledź po królewsku
?ledź po kaszubsku
Koreczki serowe
Pomidory, ogórki
Marynaty
Pieczywo
Masło

Owoce:
Morele
Winogrona ciemne i jasne
Czereśnie
?liwki

Ciasta:
Tort hiszpański z bitej śmietany
Sernik
Jabłecznik
Rogaliki z marmolada
_________________


Życzę miłego dnia i pozdrawiam Cię gorąco Gość :)
 
 
 
Edi 

Wiek: 40
Dołączyła: 24 Cze 2005
Posty: 430
Skąd: sprzed komputera
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 9:42 pm   

U nas pierwszego dnia będą:

Dania gorące:
- rosół z makaronem,
- kotlet de`volaj z serem i pieczarkami+ ziemniaki+zestaw surówek,
- flaki,
- udko pieczone z kurczaka+frytki+surówka,
- barszczyk czerwony+krokiety,

Przystawki zimne:
- schab pieczony ze śliwką,
- kaczka pieczona,
- śledź na 3 sposoby,
- 4 rodzaje sałatek,
- wedliny,
- pomidory ogórki,
- grzybki marynowane,
- ćwikła buraczkowa,
- jajka faszerowane,

Owoce: mandarynki, banany, winogrona jasne, nektarynki
Ciasto - standardowe

Dania gorące drugiego dnia:
- forszmak,
- potrawka z kurczaka+ ryż zapiekany+ buraczki,
- kluski śląskie z pieczarkami,
- filet z pstrąga(chyba z pstrąga ale nie pamiętam),
- barszczyk z zapiekankami.
_________________
Ja chce powtórki z 23 września 2006 !! !

Ostatnio zmieniony przez Edi Pon Wrz 18, 2006 10:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Lucky 

Wiek: 41
Dołączyła: 07 Lis 2005
Posty: 748
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 1:27 pm   

Jejku Edi nie wiem które menu lepsze z wesela czy poprawin :wink:
Po raz pierwszy sie spotykam żeby tyle nowości na ciepło było serwowane drugiego dnia :shock:
 
 
Edi 

Wiek: 40
Dołączyła: 24 Cze 2005
Posty: 430
Skąd: sprzed komputera
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 10:07 pm   

Lucky napisał/a:
Jejku Edi nie wiem które menu lepsze z wesela czy poprawin :wink:
Po raz pierwszy sie spotykam żeby tyle nowości na ciepło było serwowane drugiego dnia :shock:


Ja wiem czy drugiego dnia to same nowości?? Chyba nie :lol: A ta lista potraw to wyszła troche z dedukcji bo ostatnio zaliczyliśmy masę wesel i chcąc niechcąc widzieliśmy co idzie, co smakuje a co nie.
Tak więc posmakowała nam u kogośtam kaczka to jest kaczka, u kogoś tam były pyszne kluski śląskie to "dawać ich do nas", gdzieśtam były do barszczyku zapiekanki no to i u nas :wink: no i tak jakoś wyszło :lol:
_________________
Ja chce powtórki z 23 września 2006 !! !

 
 
madzia8181 


Wiek: 42
Dołączyła: 05 Paź 2006
Posty: 701
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 12:03 pm   

Skarabeusz 130zl osoba

Dania gorące:
I. Rosół z makaronem

II. Schab panierowany 50 porcji,

- de volaille 50 porcji,

- roladki wieprzowe zawijane 50 porcji,

- ziemniaki, bukiet surówek (surówka z białej kapusty, marchew z porem,

sałatka z czerwonej kapusty lub buraczków)

III. Barszcz czerwony z krokietem

IV. Szaszłyki płonące 50 porcji

- udka pieczone 50 porcji,

- surówka

V. ?urek staropolski z kiełbasą lub jajkiem

Przekąski:
Mięsa pieczone (schab z morelą, boczek, etc.) - 3kg
Wędliny (szynka, polędwica, baleron)- 3 kg
Ryba po grecku - 4 kg
Roladka z szynki z kremem chrzanowym - 50 porcji
Galantyna z drobiu na słodko lub ostro - 100 porcji - zdjęcie
Schab ze śliwką w maladze - 50 porcji
Łosoś wędzony z cytryną - 2kg
Ryba po grecku
?ledź w oleju - zdjęcie
?ledź po japońsku - zdjęcie
Nóżki w galarecie - 50 porcji
Jajko Garnier na sałatce włoskiej - 50 porcji
Sałatka z tuńczyka z ananasem
Sałatka z kurczaka z ryżem
Sałatka z drobiu w babeczkach
Pieczywo, masło, pomidory, ogórki (świeże, kiszone, konserwowe), papryka, kawa, herbata - bez ograniczeń
Napoje zimne (opakowania 1,5-2,0 l. fanta, coca-cola, sprite, wody mineralne, soki w szklanych dzbanach) - bez ograniczeń
Owoce (pomarańcze, banany, winogrona, etc.)
Ciasta (sernik, jabłecznik, rolada makowa, babeczki koktajlowe)
Tort z bitej śmietany z racami - 10 kg
_________________
 
 
 
justyncia83 

Wiek: 41
Dołączyła: 19 Wrz 2006
Posty: 55
Skąd: ŁÓDŹ
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 10:32 am   

Ja wyprawiam wesele w Wodniku. oto mój zestaw weselny:
Menu Wesela - 110zł
Dania gorące
-Rosół z makaronem
-Kotlet schabowy, ziemniaki i surówki lub dwa rodzaje mięs na półmiskach.
-Barszcz czerwony z uszkami
-Flaki
-Udko z bigosem
-?urek z kiełbaską

Zakąski zimne
-Schab w galarecie lub (ozory)
-Galaretka mięsna
-Wędlina różna
-Ryba po grecku
-Kurczak nadziewany
-śledzie dwa rodzaje
-Sałatki dwa rodzaje
-Pomidor, Ogórek, Papryka,
-Ogórek i Pieczarka konserwowa
-Ananas i Brzoskwinia konserwowa

Owoce
-Ananas , Pomarańcz , Banany , Kiwi
-Winogrono, Mandarynki
-Jabłka ( lub Nektarynka )

Ciasta -Tort 4 piętrowy na 100 osób
-Makowiec, Sernik wiedeński, Piaskowiec z owocami
-cukierki
-Lody płonące

Dodatki -Chleb, masło
-Napoje ( firmy Coca-Cola, Woda mineralna i soki 1.5 litra na osobę )
-Kawa, herbata bez ograniczeń

Znajomi, którzy byli na weselach na tej sali mówią, że jedzonko jest dobre- mam taką nadzieję.
Poza tym uważam, że cena nie jest wysoka.To najtańszy zestaw na tej sali. Pozostałe zestawy są droższe- różnią się dodatkami np. jest łosoś wędzony albo w cenie 130 zł za osobę jest na sali zrobiony stół wiejski.

Gorąco pozdrawim forumkowiczki- Wasza Justyncia83
_________________
JUSTYNCIA83
 
 
Duszka 

Wiek: 45
Dołączyła: 22 Wrz 2006
Posty: 93
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 11:45 am   

Ja ma wesele u siebie pod Lodzia i place 65 zl od osoby za 3 cieple posilki (slub o 19:00 wiec doszlismy do wniosku, ze tyle wystarczy, tym bardziej, ze nie robimy poprawin). W cene wliczone jest:

I danie:
rosol z makaronem
ziemniaczki, bukiet 3 surowek i miesko (jest do wyboru, podaja 5 roznych)

II danie:
barszcyk czerowny, krokiety i jeszcze cos (nie pamietam dokladnie)

III danie:
frytki, kluski slaskie i miesko (2 rodzaje podaja miesa)

do tego w cenie sa napoje cieple bez ograniczen i deser lodowy oraz przekaski:
- wedlina
- pieczywo
- pieczone miesa (3 rodzaje)
- schab w galarecie
- pstrag w galarecie
- sledz w oleju
- sledz w smietanie
- salatka grecka
- salatka z kurczaka i kukurydzy

W cenie mamy rowniez dekoracje sali (oni sie wszystkim zajmuja) oraz przywitanie (tzn takie standardowe: chlebem i sola).

Nie doplaca sie za podtluczone naczynia itp (w niektorych salach dodatkowow licza nawet za kieliszki, ktore tlucza mlodzi na wejsciu).
Wszystkiego jest pod dostakiem, dokladane sukcesywnie w trakcie wesela - moj B. byl tam kiedys na weselu swojego przyjaciela i potwierdza, ze tak bylo.

My sami kupujemy:
- ciasta
- tort
- owoce
- napoje
- oczywiscie alkohol.

Maja tam chlodnie, wiec wszystko mozna przywiezc wczesniej i zostawiac sukcesywnie.

Sama sala jest klimatyzowana, z ogrzewaniem podlogowym (w kwietniu moze byc roznie z temperatura) usytuowana w parku z oczkiem wodnym. W zime robia tam jeszcze remont, wiec bedzie swiezo odnowiona.
_________________
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Nasz dzien 08.04.2007

 
 
 
bajeczka 


Wiek: 43
Dołączyła: 04 Mar 2005
Posty: 940
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 2:46 pm   

Duszka napisał/a:
Ja ma wesele u siebie pod Lodzia i place 65 zl od osoby za 3 cieple posilki (slub o 19:00 wiec doszlismy do wniosku, ze tyle wystarczy, tym bardziej, ze nie robimy poprawin). W cene wliczone jest:

I danie:
rosol z makaronem
ziemniaczki, bukiet 3 surowek i miesko (jest do wyboru, podaja 5 roznych)

II danie:
barszcyk czerowny, krokiety i jeszcze cos (nie pamietam dokladnie)

III danie:
frytki, kluski slaskie i miesko (2 rodzaje podaja miesa)

do tego w cenie sa napoje cieple bez ograniczen i deser lodowy oraz przekaski:
- wedlina
- pieczywo
- pieczone miesa (3 rodzaje)
- schab w galarecie
- pstrag w galarecie
- sledz w oleju
- sledz w smietanie
- salatka grecka
- salatka z kurczaka i kukurydzy

W cenie mamy rowniez dekoracje sali (oni sie wszystkim zajmuja) oraz przywitanie (tzn takie standardowe: chlebem i sola).

Nie doplaca sie za podtluczone naczynia itp (w niektorych salach dodatkowow licza nawet za kieliszki, ktore tlucza mlodzi na wejsciu).
Wszystkiego jest pod dostakiem, dokladane sukcesywnie w trakcie wesela - moj B. byl tam kiedys na weselu swojego przyjaciela i potwierdza, ze tak bylo.

My sami kupujemy:
- ciasta
- tort
- owoce
- napoje
- oczywiscie alkohol.

Maja tam chlodnie, wiec wszystko mozna przywiezc wczesniej i zostawiac sukcesywnie.

Sama sala jest klimatyzowana, z ogrzewaniem podlogowym (w kwietniu moze byc roznie z temperatura) usytuowana w parku z oczkiem wodnym. W zime robia tam jeszcze remont, wiec bedzie swiezo odnowiona.


Ja jestem juz po, ale dziewczynom sie przyda info co to za sala ma taką niską cene: )
_________________


Życzę miłego dnia i pozdrawiam Cię gorąco Gość :)
 
 
 
sylwia 


Wiek: 43
Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 507
Skąd: Toruń
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 5:34 pm   

Wklejam wam też swoje menu wcenie 150 z poprawinami

Owoce

Obiad

Zupa- rosół
Schab z ananasem, devolay, schab po generalsku, cordon, udka pieczone, mielone nadziewane, zrazy

Ziemniaki, kulki ziemniaczek, sos, surówki.

Kalafior lub fasolka, zasmażana kapusta

Zakąski

Schab z brzoskwinią w galarecie
Galaretki drobiowe
Galaretki wieprzowe
Pstrąg w galarecie
Schab w galarecie
?ledziki w zalewie octowej
?ledź po kaszubsku
Ryba w occie
Szynka ze szparagami w galarecie
Klopsiki z octu
Ryba w sosie pomidorowym
Sałatka z fetą
Wędlina
Pieczarki. Papryka konserwowa

Ciasto, kawa, herbata, lody

Gorące dania

Golonka
Prosiaczek nadziewany kaszą
Filet z piersi kurczaka po generalsku
Polędwice w sosie owocowo-warzywnym
Frytki

23.00 Tort
Kawa ,herbata

Flaki w wazach
Barszcz z krokiecikiem
Bigos, biała kiełbasa

Poprawiny:

?urek z jajkiem i kiełbasą
Leczo z ryżem
 
 
marta+fifi 

Wiek: 39
Dołączyła: 08 Lis 2006
Posty: 21
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Lis 15, 2006 1:46 am   

Sylwio, a gdzie Ty robisz wesele, bo za tę cenę (150 PLN) - to Twój jadłospis wygląda imponująco, a przede wszystkim smacznie. :wink:
_________________
Filipczaki się żenią! 21.06.2008.
 
 
 
sylwia 


Wiek: 43
Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 507
Skąd: Toruń
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 1:43 am   

Moje wesele będzie koło torunia a dokładnie w Ostaszewie.Nigdy tam nie jadłąm ale moi rodzice tak i znajomi byli na weselu i móweili,że jedzienie będzie ok ale to sie zobaczy ale licze ,że goście bedą zadowoleni :)
 
 
Alma_ 


Dołączyła: 03 Paź 2005
Posty: 3531
Skąd: z całkiem bliska
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 10:31 am   

A oto moje menu - wstępne.
Może coś doradzicie? ;)
_________________
chez alma |
Ostatnio zmieniony przez Alma_ Wto Gru 19, 2006 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
FifthAvenue 


Wiek: 46
Dołączyła: 23 Lut 2006
Posty: 1028
Skąd: Lodz
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 1:00 pm   

Alma, jak dla mnie Menu wyglada ok. Przede wszystkim nie jest "udziwnione"
Przez pewien czas bardzo chcialam, zeby na naszym weselnym stole znalazly sie jakies nietypowe potrawy, cos innego, cos czego goscie beda mogli sprobowac.
Po ostatnim weselu doszlam do wniosku, ze chyba jednak czym prosciej tym lepiej. Wesele to chyba nei jest najlepszy pomysl na eksperymenty kulinarne.

Twoje Menu bardzo mi sie podoba, u nas tez planujemy "cos podobnego"
_________________
DON'T HATE ME BECAUSE I'M BEAUTIFUL.HATE ME BECAUSE YOUR MAN THINKS I AM !


[/url]
 
 
Alma_ 


Dołączyła: 03 Paź 2005
Posty: 3531
Skąd: z całkiem bliska
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 1:14 pm   

Jeśli chodzi o dania główne - postawimy raczej na prostotę i kuchnię polską. Goście są do takiej przyzwyczajeni, a Ci zagraniczni chętnie jej spróbują. Poza tym moim zdaniem taki styl bardziej pasuje do miejsca, w którym będzie wesele.
Może poszalejemy trochę z przystawkami, dodamy coś ciekawego.
_________________
chez alma |
 
 
strawberrytea 


Wiek: 42
Dołączyła: 19 Lip 2005
Posty: 667
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 1:27 pm   

Alma, jak dla mnie - najzupełniej ok :) Też jestem przeciwna udziwnieniom bop naprawdę nie każdy je lubi ale o tym to już tu kiedyś pisałam ;)
_________________
W naszej zielonej kuchni
 
 
bajeczka 


Wiek: 43
Dołączyła: 04 Mar 2005
Posty: 940
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 2:48 pm   

Fajne menu tylko do ostatniego dania niewielu dotrwa :)

Wiem z doswiadczenia :)
_________________


Życzę miłego dnia i pozdrawiam Cię gorąco Gość :)
 
 
 
pinia_pinia 

Dołączyła: 19 Lip 2005
Posty: 331
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 3:14 pm   

Alma widzę, że raczej jednak przy standardach zostałaś ( z lekką nutką dekadencji ;) ). Moim zdaniem menu OK. Tylko tak jak zauważyła bajeczka do żuru w chlebie mało kto dotrwa, więc może strogonow podac na koniec, a żur w chlebie jako danie numer II
 
 
szczako 

Wiek: 44
Dołączyła: 11 Lis 2005
Posty: 2216
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 4:42 pm   

ja jestem za żurem na końcu. u nas też w sumie nie dotrwało 100% gości, ale ci, którzy zjedli bardzo sobie chwalili, bo to przecież taka potrawa na kaca.

no i ja bym zostawiła jedną zupkę na początek. ten rosół.
_________________
 
 
mls 

Wiek: 40
Dołączyła: 04 Paź 2006
Posty: 112
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 9:09 pm   

Wraz moim K. ustaliliśmy wstępne menu( jako, że jedzonko robi żonka mojeog kuzyna jestem pewna, że będzie smaczne i nie będzie na talerzyku, tylko tyle ile każdy chce). Oto one:
:arrow: Posiłek pierwszy: rosół z marakonem, frytki lub ziemniaki, pierś panerowana, pałki w wiśniówce, schab po myśliwsku i zestaw surówek
tort
:arrow: Drugi posiłek: kluski śląskie lub kopytka, golonkaa, karczek po staropolsku i bigos
:arrow: Trzeci posiłek: żurek z kiełbasą i jajkiem

:arrow: Przystawki: schab ze śliwką, schab z morelą, brzuch po staropolsku, karczek myśliwski, wędliny, jaja w majonezie z kawiorem, ryba po żydowsku, deska serów, carpatio z pomidora i mozarelli, pomidor pod pierzynką, jaja przepiórcze w sosie chrzanowo- paprykowym, warzywa świerze, marynaty, jaja w sosie tatarskim, galatyna w galarecie, pstrąg w galarecie, kurczak w galarecie, śledzie w śmietanie, w oleju, w sosie koperkowym, po kaszubsku, sałatka warzywna, hawajska, chłopska, sałatka z paluszków krabowych, sałatka pieczarkowa, paluszki krabowe w ciećie francuskim, koperty faszerowane.

Do tego owoce, napoje i ciasta
Ostatnio zmieniony przez mls Czw Gru 07, 2006 9:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Amy 


Wiek: 44
Dołączyła: 17 Sie 2004
Posty: 245
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 10:43 am   

Magma napisał/a:

1 obiad
rosół, udko pieczone, kotlet schabowy, pulpety w sosie - do wyboru + ziemniaki + zestaw 3 surówek (także do wyboru)
deser lodowy z bitą śmietaną
ok. 24.00
barszcz czerwony z kołdunami
2 obiad
kotlet z piersi kurczaka, pieczeń z karczku, klopsy z pieczarkami + ziemniaki (mogą też być kluski śląskie) + bigos


Kurcze, nie wierzę że jeszcze są takie menu... przecież takie rzeczy to robiło się z 15 lat temu !! !!

Sama organizuję uroczystości rodzinne (może nie wesela, bo sala za mała) ale w innych hotelalach naszej sieci są i gwarantuję wam że wesele można tanio, a nie z ropsołem, schabowym i pieczonym udkiem !! !!


Uroczysty obiad za ok 80 zł od os. (moze nawet mniej)


Toast winem musującym

Przystawka zimna
Terrina z wątróbek drobiowych z musem chrzanowo-żurawinowym i octowymi ogórkami
Bułeczka ciepła, masło ziołowe

Zupa
Krem brokułowy z grzankami

Danie główne
Roladka z cielęciny z nadzieniem z warzyw julienne i ziół na sosie madera podana na aromatycznym puree z dwukolorową cukinią i sałatą z sosem Vinaigrette

Deser
"Lodowe marzenie" lodowa babeczka z karmelizowanym bakaliami na lustrze sosu karmelowo - koniakowego z pachnącą miętą

Tort
Proponujemy torty o różnych smakach, a także formach.

Napoje bezalkoholowe
Woda mineralna gazowana i nie gazowana
Soki owocowe
Kawa lub herbata

Wina
Białe i czerwone półwytrawne

a to menu weselne za ok 130 zł

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast winem musującym

Obiad
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
(II dania serwowane na półmiskach)
aromatyczne pieczyste
panierowane filety z kurczaka z ananasem
zrazy wołowe po śląsku
ziemniaki z koperkiem
kluski śląskie
duszona z jabłkami i tymiankiem kapusta czerwona
sałatka wielowarzywna

Przystawki gorące
Serwowane trzy razy w czasie trwania przyjęcia:
1) Gołąbeczki w aromatycznym sosie z pomidorów
Zraziki estragonowe
2) ?urek z białą kiełbasą
Pikantna zupa chilii
3) Barszczyk czysty

Przystawki zimne
Nadziewany kurczak pieczony
Rolada ze schabu
Pieczony karczek
Tymbaliki z ozorków z piklami
Nadziewane jajka o trzech smakach
?ledzik w ostrym sosie
Filety rybne w delikatnym auszpiku
Sałatka z grillowanym kurczakiem i kaszą kuskus
Sałatka ziemniaczana
Pieczywo

Napoje
Sok owocowy
Woda mineralna
Kawa lub herbata
_________________
Emi

 
 
 
Szpilka 

Wiek: 39
Dołączyła: 14 Sie 2006
Posty: 362
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 12:38 pm   

to jest menu na 100 osób - u mnie bedzie odpowiednio powiekszone na 160 osób
I. Rosół z makaronem

II. Schab panierowany 50 porcji,

- de volaille 50 porcji,

- roladki wieprzowe zawijane 50 porcji,

- ziemniaki, bukiet surówek (surówka z białej kapusty, marchew z porem,

sałatka z czerwonej kapusty lub buraczków)

III. Barszcz czerwony z krokietem

IV. Szaszłyki płonące 50 porcji

- udka pieczone 50 porcji,

- surówka

V. ?urek staropolski z kiełbasą lub jajkiem



Przekąski:
Mięsa pieczone (schab z morelą, boczek, etc.) - 3kg
Wędliny (szynka, polędwica, baleron)- 3 kg
Ryba po grecku - 4 kg
Roladka z szynki z kremem chrzanowym - 50 porcji
Galantyna z drobiu na słodko lub ostro - 100 porcji - zdjęcie
Schab ze śliwką w maladze - 50 porcji
Łosoś wędzony z cytryną - 2kg
Ryba po grecku
?ledź w oleju - zdjęcie
?ledź po japońsku - zdjęcie
Nóżki w galarecie - 50 porcji
Jajko Garnier na sałatce włoskiej - 50 porcji
Sałatka z tuńczyka z ananasem
Sałatka z kurczaka z ryżem
Sałatka z drobiu w babeczkach
Pieczywo, masło, pomidory, ogórki (świeże, kiszone, konserwowe), papryka, kawa, herbata - bez ograniczeń
Napoje zimne (opakowania 1,5-2,0 l. fanta, coca-cola, sprite, wody mineralne, soki w szklanych dzbanach) - bez ograniczeń
Owoce (pomarańcze, banany, winogrona, etc.)
Ciasta (sernik, jabłecznik, rolada makowa, babeczki koktajlowe)
Tort z bitej śmietany z racami - 10 kg
Cena: 130 zł/os



Przykładowe inne propozycje:


Deser lodowy - 6 zł
Stół wiejski, staropolski (szynka z kością, kiełbasa wiejska, boczek wędzony, salceson, kaszanka, pasztet, ogórki kiszone, smalec - 2 rodzaje, chleb wiejski) - 1000 zł

sami dołozymy jeszcze pare rzeczy do stołu wiejskiego
_________________


Buziaki Gość
 
 
karolina 

Wiek: 39
Dołączyła: 27 Sie 2006
Posty: 140
Skąd: śląsk
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 11:03 pm   

Oto nasze menu w cenie 180 zl za 2 dni:

Zestaw weselny:
OBIAD:
rosol z makaronem
rolada wolowa/wieprzowa
poledwiczki z borowikami
kaczka pieczona (udka) w sosie zurawinowym
schab w ziolach
kurczak pieczony (udka)
kluski biale/ciemne
salatka z kapusty czerwonej, kapusta kiszona zasmazana z pieczarkami
sorowka z kapsusty pekinskiej z serem feta
DESER: galaretka z owocami i smietana
Kawa, ciasto, owoce, slodycze, tort
ZIMNA PŁYTA:
plyty z wedlinami
deski z serami (plesniowe,zolte w kazdej postaci)
tymabliki z drobiu
galantyna w galarecie
plyty z miesami pieczonymi, kieszonki ze schabu, pieczen z brokulem, pieczen z szynka i papryka, stek z jajkiem przepiorczym
plyty z ryb, rulon z lososia nadziewany, wegorz wedzony, tymbaliki z lososia, jajka faszerowane, jajka z kawiorem
pstragi w galarecie
salatki (wiosenna z sosem wloskim, warstwowa, z tortelilini z szynka w sosie jogurtowym)
sledz w oleju
sledz w smietanie ze smazonym jablkiem
pieczywo, maslo, herbata
POSIŁEK GORACY: zapiekanka z indyka, saszlyki
Lody ze smietana i owocami lub szarlotka na cieplo z lodami waniliowymi
KOLACJA !:
barszcz czysty lub bulion
filet z kurczaka po hawajsku
filet z kurczaka z pieczarkami z patelni
frytki, ziemniaczki pieczone lub pieczone z boczkiem
zestaw surowek
KOLACJA 2:
beufstrogonow, flaczki wolowe z pieczywem lub zupa cebulowa z serem i grzankami


POPRAWINY

OBIAD:
bulion z uszkami lub zurek z jajkiem
kotlet po parysku z warzywami chinskimi
golonka wieprzowa po bawarsku
karczek pieczony
ziemniaki puree, ziemniaki ze szpinakiem
kapsuta zasmazana z pieczarkami
surowka z kapusty bialej
salatka z kapusty czerwonej
DESER: salatka owocowa
Kawa, ciasto, slodycze
ZIMNA PŁYTA:
plyty z wedlinami
schab ze sliwka
pieczen rzymska
szynka ze szparagami
ryba po grecku
pulpety rybne
rolmopsy
salatki (jarzynowa, z ryzu z kurczakiem, kurczakiem i selerem na slodko)
szynka pieczona podawana na goraco z sosem chrzanowym
kielbaski na goraco
pieczywo, maslo, herbata
KOLACJA:
krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
kotlet de volaille
kotlet po szwajcarsku
kulki ziemniaczane, frytki
bukiet warzyw (kalafior, brokul, fasolka szparagowa,marchewka, kukurydza)
_________________


13.09.2008 :D
 
 
MonikaZgierz 

Wiek: 40
Dołączyła: 19 Lut 2007
Posty: 191
Skąd: Zgierz
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 7:34 pm   

A oto moje menu:

WESELE:
Ok 21.00:
• Rosół z makaronem
• Schabowy
• Karkówka
• Filet faszerowany mięsem i ryżem
• Ziemniaki
• Bukiet surówek: biała, pekińska, marchew
W pierwszej przerwie deser-lody
Ok 23.00:
• Gulaszowa w chlebie
Ok. 1.00:
• Golonki
• Szaszłyki
• Udko
• Mielony
• Kluski śląskie
• Bigos
Ok 2.00:
• Tort
Ok 4.00:
• ?urek
• Kiełbasa
• Kaszanka

POPRAWINY ( 16.30- 17.00 ):
Ok. 17.00:
• Barszcz czerwony + krokiety+ paszteciki
• Bitki
• Mięsa z wesela
• Ziemniaki po chłopsku
• Bigos
Ok. 19.00:
• Flaki
Ok. 21.00:
• ?urek
• Kiełbasa
• kaszanka

ZAK?SKI:

• Indyk w galarecie
• Schab w galarecie
• Ozorki w galarecie
• Schab ze śliwką
• Schab z kiełbasą
• Brzuch pieczony
• Karkówka
• Wędlina
• Galantyna z kurczaka, szynki
• Ryba po grecku
• ?ledzie:
 W oleju
 W Miodzie
 w marynatach
• Rolmopsy
• Sałatka
 Z kurczaka wędzonego
 Z tuńczyka
 Z shoarmą
• Marynaty
• Warzywa
• Owoce
• Ciasto
• Masło
• Pieczywo

STÓŁ STAROPOLSKI:
• Smalec
• Chleb wiejski
• Ogórki kiszone
• Kiełbasa wiejska
• Kaszanka
• Kabanosy
• Szynka wiejska
• Salceson
• Pekińska + orzechy
• Sos czosnkowy
 
 
Madjarica 


Wiek: 42
Dołączyła: 01 Sty 2007
Posty: 71
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:29 pm   

A u nas ma być tak:

1. Rosół z makaronem
Devoile, kotlet z ananasem, udka/podudzia z kurczaka i jakies faworki (coś z indyka w jakichś płatkach) - to wszystko drobiowe, do wyboru, na półmisku+2 surówki+ziemniaki z wody lub smażone
2. Boeuf Strogonow, oscypek panierowany z żurawiną (uprzedzę ewentualne pytanie: skąd ten pomysł? A stąd, że ja jestem z gór i chcieliśmy jakieś regionalne akcenty wprowadzić :) )
3. Karczek w sosie z kluskami śląskimi
Szaszłyk - płonący, w chlebie - nie mam pojęcia, jak to wygląda
4. Schab - nadziewany szynka i serem i zwykle kotlety - do wyboru, z młoda kapustą
5. Barszcz czerwony z pierogami lub/i krokietami

Sałatki będą 3: z kurczakiem i ananasem, grecka i jakaś z selerem - nitkami, szynką i czymś jeszcze.

Ciast jest 8 rodzajów.

Wędlina to szynka, polędwica, baleron, kabanos, salami. Coś w galarecie - ale już nie pamiętam co :( . Są śledzie, łosoś i węgorz wędzony. Do tego marynowane rzeczy,oscypek, ogórek zielony, pomidory, owoce, cukierki.

W "międzyczasie" są lody.

Tort ma być z bitej śmietany.

Kawa, herbata do oporu.

Mamy też stół wiejski: chyba taki jak wszędzie, dodatkiem będzie bunc i bryndza (dla niewtajemniczonych: ser owczy/owczo-krowi/krowi i wyrób z takowego sera).

I to chyba tyle :)

Jak o tym myślę, to aż ślinka cieknie, a wiem, że jak przyjdzie do konsumpcji to nic nie zjem :( . Na szczęście to, co zostanie, zabieramy do domu, więc potem przez tydzień będę mieć wyżerkę :D

Acha, niestety, na poprawinach jest to samo menu, tzn. nie wszystko, ale nic nowego nie dodają.

Taki zestaw kosztuje 120 zł.
_________________
Ostatnio zmieniony przez Madjarica Nie Maj 20, 2007 8:32 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
aness 

Dołączyła: 15 Sie 2007
Posty: 81
Skąd: łódź
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 5:54 pm   

ja bedę mięć na weselu takie menu w cenie 135 zł od osoby;
1 danie:
-rosół
- 4 rodzaje mięs+ kartofelki+surówka
-torciki lodowe
2 danie:
-barszcz z pasztecikami,krokiecikami,uszkami
3 danie:
-bigos+golonka+ szaszłyki
-4 danie:
flaki
5 danie:
-żurek z kiełbasa

11 przystawek
4 rodzaje sałatek
4 rodzaje ciasta
+napoje
 
 
MałaMi1 

Dołączyła: 08 Paź 2007
Posty: 5375
Skąd: łódzkie
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 6:38 pm   

Nasz menu weselne jest następujące:

I obiad:
rosół z makaronem,
3 rodzaje mięs w tym: De volaille z serem, kotlet ze schabu, udko z kurczaka
ziemniaki z koperkiem ,
frytki,
3 rodzaje surówek.
II obiad:
2 rodzaje mięs: pieczeń z karczku w sosie oraz kotlet mielony ,
kluski śląskie ,
kapusta zasmażana,
buraczki.
III gorący posiłek:
Bof strogonow
IV gorący posiłek:
?urek z jajkiem i kiełbaską
Inne:
Tort weselny 5 piętrowy,
Puchar lodowy z owocami,
5 rodzajów ciast (na kloszach),
5 rodzajów owoców (na kloszach),
Przystawki i przekąski:
Pstrąg faszerowany,
Roladki z łososia wędzonego w galarecie,
?ledź po kaszubsku,
?ledź w oleju z cebulką,
Jajka faszerowane,
Tymbaliki drobiowe,
Półmiski wędlin ( ile rodzajów do 2 tyg. ustalenia przed weselem),
Galantyna z kurczaka,
Kaczka po tyrolsku,
Schab faszerowany,
Brzuszek w ziołach,
Sałatka jarzynowa,
Sałatka grecka,

i inne pierdoły typu pieczarki, pomidory itp
Ostatnio zmieniony przez MałaMi1 Czw Paź 25, 2007 6:41 pm, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
efina 


Wiek: 39
Dołączyła: 18 Mar 2006
Posty: 138
Skąd: lodz
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 8:03 pm   

Nasze menu z Sali Tanecznej bylo nastepujace;

~Pierwszy posilek:[/b]
-rosol z domowym makaronem
-devolaj z pieczarkami,zoltym serem i maselkiem(do wyboru)
-schabik z brzoskwinia lub ananasem
-kotleciki mielone
-ziemniaczki z koperkiem + bukiet suroweczek

Lodowe wariacje z owocami ,bita smietana i bakaliami

~Drugi posiłek:[/b]
-Barszczyk czerwony z pierogami staropolskimi

~Trzeci posilek:[/b]
-Bigos stalopolski
-pieczone udka z kurczaka
-faszerowane udka z kurczaka
-schab ze sliwka

~Tort weselny z bitej smietany[/b]

~Czwarty posilek:
-Barszcyzk bialy z biala kielbaska

Do tego bardzo duzo zimnych przekasek,owocow,napojow...
Bardzo duzo tego bylo i bardzo dobre:)
_________________
Jesteśmy małżeństwem od 27.10.2007 :)
Ostatnio zmieniony przez efina Nie Lis 04, 2007 8:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fastyna 
rudzielec :)


Wiek: 38
Dołączyła: 28 Wrz 2007
Posty: 582
Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 6:00 pm   

My mamy takie proponowane menu

I PIERWSZE DANIE GOR?CE
schabowy
De Vollaie + ślimaki
ziemniaki, bukiet surówek lub warzywa gotowane
Do wyboru (jedna z opcji)
Rosół z kury
Krem z pieczarek
Krem z brokuł

II DESER (do wyboru jedna z opcji)
Torcik lodowy
Galaretka owocowa

III DRUGIE DANIE GOR?CE
Barszcz czerwony, pierogi, krokiety, paszteciki
babeczki serowo-pieczarkowe

IV TRZECIE DANIE GOR?CE
Pieczeń wieprzowa, zraz wieprzowy
Kluski śląskie
kalafior, brokuły + marchewka dekoracyjnie
kapusta zasmażana, buraczki
Zestawy pikantnych surówek

V CZWARTE DANIE GOR?CE
Kurczak pieczony (ćwiartka na pół)
faworki z piersi kurczaka, skrzydełka z sezamem
szaszłyki
frytki i kulki zapiekane
surówka lodowa (z kapusty pekińskiej)
bukiet surówek

VI PI?TE DANIE GOR?CE (do wyboru jedna z opcji)
barszcz biały + biała kiełbasa + wędzona kiełbasa
?urek staropolski

PRZYSTAWKI
Schab po warszawsku, kurczak w galarecie
Ryba w galarecie (pstrąg i karp)
Ryba po grecku
jajka faszerowane, garnirowane z kawiorem
galantyna z drobiu, kurczak faszerowany (ćwiartki)
Sałatki: jarzynowa, meksykańska, pieczarkowa, z kukurydzy
?ledzie: po kaszubsku, rolmopsy, tradycyjne (w oleju i w occie)
grzyby marynowane, tatar
nóżki z warzywami z drobiu lub wieprzowe
łosoś

no i do tego wędliny i takie inne pierdoły
_________________
 
 
 
Debussy 
pedagog specjalny


Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 1712
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 9:20 am   

U nas:

Ciepłe posiłki:
Rosół z makaronem lub zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
3 rodzaje mięs po 2 na osobę, ziemniaki i surówki
Barszcz czerwony z uszkami
Flaki
udko z bigosem lub (pulpety i kluski śląskie)
?urek z kiełbasą


Zakąski zimne

Schab w galarecie lub (ozorki)
Węgorz wędzony
Łosoś wędzony z jajkiem
Galaretka mięsna
Wędlina różna
Ryba po grecku
Kurczak nadziewany
śledzie dwa rodzaje
Sałatki dwa rodzaje
pomidor, Ogórek, Papryka,
Ogórek i Pieczarka konserwowa

Owoce
Ananas, Winogrono
Pomarańcze, Banany
Jabłka, Kiwi
Mandarynki

Ciasta
Tort 4-piętrowy na 100 osób
Deser: Lody Płonące
Makowiec, Sernik wiedeński, Piaskowiec z owocami
Babka cytrynowa
Cukierki

Dodatki
Chleb, masło
Napoje i kawa, herbata bez ograniczeń
Stół wiejski
2 pokoje (4 osobowe) gratis powyżej 100 osób
_________________
Są tajemnice, które tylko niebo może ostatecznie odkryć...
 
 
agunia84 


Wiek: 39
Dołączyła: 12 Lip 2007
Posty: 3627
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 1:22 pm   

To jest oferta weselna proponowana w naszym lokalu (190 zł od osoby):

WESELE

OBIAD:
- rosół z makaronem
- filet z kurczaka z nadzieniem
- eskalopki (schab zapiekany z pieczarkami i serem)
- rolada schabowa z kapustą kiszoną, schab panierowany
kotlet mielony z pieczarkami + mięso drobiowe gotowane
- ziemniaki, trzy rodzaje surówek, kompot


deser lodowy z bakaliami i bitą śmietaną


DANIA GOR?CE:
- flaki lub strogonoff lub zupa gulaszowa z klopsikami
- bigos + frankfruterki lub szaszłyk + frytki
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym + karczek pieczony lub kurczak faszerowany
- ryba po grecku lub gołąbki
- barszcz z roladą mięsną lub pasztecikami lub krokietami


Tort piętrowy lub prostokątny (z bitą śmietaną)

PRZYSTAWKI:
- śledź w sosie słodko-kwaśnym
- śledź marynowany z cebulą
- ryba z warzywami w zalewie słodko kwaśnej
- rolada z karczku, rolada z boczku, sos czosnkowy
- wędlina do dekoracji
- schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
- pstrąg w galarecie, zimne nóżki wieprzowo-drobiowe
- galantyna z kurczaka, ozór wieprzowy w galarecie
- sałatka warzywna, sałatka pieczarkowa, sałatka na słodko
- jajka faszerowane, grzybki marynowane, oliwki
- pomidor, ogórek (w sezonie) lub papryka, ogórek konserwowy
- kawy i herbaty bez ograniczeń
- słodycze, chleb weselny
- owoce sezonowe
Ciasta do wyboru:
- sernik z brzoskwinią
- sernik lany z kokosem (z posypką kokosową)
- serniko-makowiec
- makowiec, pychotka
- biszkopt z kremem, brzoskwinią i galaretką
- ciasto ananasowe (biszkopt z kremem i kawałkami ananasa)
- delicja (sernik na kruchym cieście z jabłkami)
- jabłecznik (z kruszonką, z pianką, przekładany)
- ciasto czekoladowe z remem alkoholowym
- rolady, piernik

POPRAWINY:
- żurek z kiełbasą
- zupa gulaszowa z klopsikami lub strogonoff lub flaki
- pulpety mięsne z ryżem w sosie chińskim
- bigos + frankfurterki lub kapusta zasmażana + żeberka w miodzie
Ostatnio zmieniony przez agunia84 Pon Maj 26, 2008 1:24 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
justinaa 


Wiek: 40
Dołączyła: 10 Mar 2008
Posty: 1601
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 7:57 pm   

nasze menu w Czarnym Stawie było dość standardowe, ale jedzenie pyszne :)

:arrow: pierwsze danie
rosół
devolay
filet z piersi z pieczarkami
cordon blue
kotlet po kowalsku
karczek w sosie pieczeniowym
ziemniaki z koperkiem
kluski śląskie
buraczki zasmażane
kapusta zasmażana
marchewka z groszkiem
surówki

na deser lody z owocami i bitą śmietaną

:arrow: drugie danie
płonący prosiak z kaszą i bigosem

:arrow: trzecie danie
żurek w chlebie
szaszłyki
żeberka
karkówka
golonka
frytki
surówki

:arrow: czwarte danie
barszcz czerwony
paszteciki
krokiety dwa rodzaje
pierogi dwa rodzaje

:arrow: piąte danie
flaki

:arrow: Zakąski
kurczak w całości
dwa rodzaje ryb
rolada z cielęciny
kaczka po tyrolsku
galantyna z kurczaka
sałatka grecka, z tuńczykiem i z kurczakiem
śledź w śmietanie i oleju
babeczki faszerowane pastami
pasztet ze śliwką
ogórki, pomidory etc
owoce
ciasta
słodycze
napoje
_________________

www.boatmummy.blogspot.com
www.lodzkiemamy.pl
 
 
izunia_82 

Wiek: 41
Dołączyła: 07 Lis 2007
Posty: 1376
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 5:17 pm   

1 danie:
rosół z makaronem
kotlet schabowy w sezamie, kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych i tradycyjny
ziemniaki
surówki[ale jakie to już dokładnie nie pamiętam] na pewno z marchewki i buraczki

2 danie:
bouef strogonow [chyba tak się pisze]

3 danie:
de volaile z serem i boczkiem+frytki

4 danie:
bigos z chlebem

5 danie:
żurek z białą kiełbasą

Poprawiny:

1 danie:
flaki

2 danie:
kluski śląskie z gulaszem

3 danie:
barszczyk czerwony z krokietami

No i oczywiście przystawki.
_________________


 
 
fastyna 
rudzielec :)


Wiek: 38
Dołączyła: 28 Wrz 2007
Posty: 582
Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 9:31 pm   

Sala Sevilla w Niwnej k.Rawy Mazowieckiej - płacimy 145 to co jest jako opcja jest płatne dodatkowo. Poprawiny 35 zł grill płatny dodatkowo

Pierwsze danie gorące
= Rosół z drobiu wiejskiego Podawany z makaronem
= Kotlet schabowy, devollaie + ślimaczki zawijane Polecamy z: ziemniakami z wody, bukietem surówek (np czerwona kapusta, biała kapusta, marchewka z ananasem)
Deser
= Deser lodowy Serwowany po obiedzie
Drugie danie gorące
= Barszcz czerwony Polecamy z: pierożkami z mięsem, krokietami i dodatkami – paszteciki i babeczki serowo pieczarkowe
Trzecie danie gorące
= Pieczeń wieprzowa z karczku, zraz wieprzowy Polecamy z: kluskami śląskimi + pyzy jako dodatkie oraz surówka z kapusty pekińskiej
Tort po oczepinach -Opcja dodatkowa wedle ustaleń
Czwarte danie gorące
= Kurczak pieczony (ćwiartka na pół) i szaszłyki Polecamy z: ziemniakami zapiekanymi lub kulkami ziemniaczanymi smażonymi, podawane z warzywani gotowanymi (kalafior, marchewka i fasolka)
Piąte danie gorące
=Barszcz biały Polecamy z: białą kiełbaską lub kiełbaską wędzoną

Przystawki
Schab po warszawsku
Kurczak w galarecie
Ryba w galarecie
Ryba po grecku
Jajka faszerowane
Galantyna z drobiu
Kurczak faszerowany (ćwiartki)
Nóżki z drobiu lub wieprzowe z warzywami
Sałatki
Jarzynowa tradycyjna
Pieczarkowa
Meksykańska
Z kukurydzą

?ledzie
Po kaszubsku
Rolmopsy
Tradycyjne w oleju i w occie

Półmiski wędlin
Schab pieczony ze śliwką lub morelą
Karkówka pieczona
Polędwica
Szynka
Salami
Kabanosy

Na stół wiejski – staropolski
Pasztet swojski
Kurczak faszerowany
Smalec
Ogórek kiszony
Chleb wiejski
Beczułka na bimber

Dodatki
Napoje gorące bez limitu (kawa, herbata)
Sosy zimne P
omidory, ogórki, papryka
Marynaty (grzybki, ogórki, inne)
Pieczywa mieszane
Masło

Poprawiny Sevilla proponuje
= Flaki Podawane z pieczywem
=Klopsiki Polecane z: ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną lub bigosem
= Dodatkowe posiłki, które zostały z przyjęcia weselnego

Menu Opcje dodatkowe
Zestawy dań głównych
= Krem Borowikowy lub pieczarkowy
= Zupa węgierska Podawana z kuleczkami mięsnymi
= Boef Strogonow Z wołowiny, podawany z pieczywem
= ?ur po staropolsku Podawany w bochnie chleba
= Bogracz Z wieprzowiny, podawany z kluseczkami francuskimi
= Schab po kowalsku z serem i pieczarkami Podawany z ziemniakami z wody lub kuleczkami ze smażonymi kuleczkami z ziemniaka, bukietem surówek lub zestawem jarzyn gotowanych (np kalafior, marchewka, fasolka)
= Filet z ananasem Podawany z ziemniakami z wody lub ze smażonymi kuleczkami z ziemniaka, bukietem surówek lub zestawem jarzyn gotowanych (np kalafior, marchewka, fasolka)
= Stek wieprzowy Podawany z ziemniakami z wody, marchewką z groszkiem lub zasmażanymi buraczkami
= Filet z kurczaka panierowany w sezamie Podawany z ryżem gotowanym i z białą kapustą
= Indyk płonący po królewsku Pieczony indyk z brzoskwinią i orzechami włoskimi, podawany ze smażonymi kuleczkami z ziemniaka
= Eskalopki wieprzowe Polędwiczka wieprzowa zawijana w szynkę z ziemniakami tłuczonymi z rozmarynem
= Płonące szynki Podawane w całości w płomieniach

Desery
= Lody w pucharkach Menu standard, podawane z bitą śmietaną i owocami
= Szarlotka na ciepło Opcja dodatkowa, podawana z bitą śmietaną i gałką lodów
Przystawki wykwintne
= Tatar Wołowy lub z łososia
= Ryby na dużym półmisku Łosoś, pstrąg, szczupak, sum, karp
Stoły słodkie
= Ciasta, ciasteczka oraz inne dodatki
= Fontanna czekoladowa
Stoły rybne
= Okazy wysoko gatunkowych ryb
= Owoce morza Kalmary, małże, kraby, raki oraz sałatki z owoców morza
Oferta specjalna Sevilli Grill na poprawinach
_________________
 
 
 
ava 


Wiek: 39
Dołączyła: 12 Lut 2008
Posty: 3728
Skąd: Bełchatów/Łódź
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 12:56 pm   

A to nasze menu:
Wesele
I danie- rosół z makaronem; ziemniaki+ schabowy+ zawijasy z pieczarkami+ mielone+ dewolaje+ skrzydełka+ mieso z rosołu; surówka z kapusty bialej, czerwonej, z pora, buraczki
II danie- szaszłyki
III danie- kluski ślaskie+ sos z żeberek+ karczek+ kieszenie wołowe+ surówka z kapusty pekińskiej
IV danie- flaki
V danie- udka+ pieczarki
VI danie- barszcz czerwony+ paszteciki
Poprawiny
I danie- barszcz biały z kiełbasą
II danie- bigos+ mieso (nie pamietam dokładnie co ale na pewno kotlety schabowe i jakieś inne ale nie pamietam już)+ kluski parowe
III danie- zupa niemiecka
IV danie- frytki+ udka+ surówka

Poza tym oczywiście zimne zakąski, typu kurczak w galarecie, kurczak nadziewany, roladki w galarecie, schab ze śliwką, zimne nogi, śledzie, pstrąg z czymś tam , 3 rodzaje sałatek itd. No i wiadomo- owoce, różne rodzaje ciast, tort, no i oczywiscie bedzie stół wiejski.
_________________
Nasz ślub - 05.09.2009r.

 
 
rajeczka 

Dołączyła: 05 Sty 2008
Posty: 309
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 9:39 pm   

Nasze menu ma wygladac tak:
dania gorace

OBIAD

-rosol z makaronem
-mieso
bryzol
udka faszerowane
kotlet mielony nadziewany pieczarka
devolay
karczek w sosie
-ziemniaki gotowane
-bigos
-bukiety surowek

2 barszcz czerwony,krokiety,paszteciki,faworki z kurczaka

3 flaki
-mini kopytka
-klopsy w sosie pomidorowym
-zawijasy w sosie pieczeniowym
-kapusta zasmazana
-buraczek

4 frytki
-medalion
-golonki po bawarsku
-brokuly.mini marchewka,kalafior

5 barszcz bialy,jajko ,biala kielbasa

DESER
puchar lodowy

ZIMNA PLYTA

schab w galarecie
galantyna z kurczaka -gotowana ,pieczona
galaretka wieprzowa
jajka faszerowane
karczek pieczony ze sliwka
polmisek wedlin(szynka baleron,poledwica,salami,kabanosy,boczek wedzony
kurczaki nadziewane
wegorz,losos ,pstrag
sledzie 3 rodzaje do wyboru(w smietanie,w sosie salsa,w sosie tatarskim, w oleju ,po szwedzku
salatki 3 rodzaje do wyboru (warzywna,z tunczyka,z kurczakiem,szwajcarska,sledziowa,farmerska,balkanska,rodos cztery wyspy ,szopska
ser zolty ,ser wedzony

DODATKI

pieczywo
ogorek konserowy
papryka konserwowa
pieczraki marynowane
pomidor
ananas
brzoskwinia
kawa
herbata

Stol wiejski :) ciasto i napoje we wlasnym zakresie
_________________
 
 
 
mała9364 


Wiek: 40
Dołączyła: 03 Lut 2009
Posty: 458
Skąd: łódź
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 2:29 pm   

A czy ktoś miał albo będzie mieć wesele w Koronie i pamięta menu?Pozdrawiam forumowiczki:)
_________________


 
 
martuchaa25 

Dołączyła: 31 Mar 2009
Posty: 249
Skąd: Aleksandrów
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 9:06 pm   

1.Posiłek

Rosół z makaronem

Miesa (4 do wyboru)

1. Karczek w sosie własnym
2. Karczek po cygańsku zapiekany z cebulka
3. Kotlet de Volaille
4. Kotlet mielony lwowski z pieczarkami
5. Kordon drobiowy
6. kotlet schabowy tradycyjny
7. Kotlet schabowy w sezamie
8.Kotlet schabowy po hawajsku
9. Udko pieczone
10. Udko faszerowane
11. Udko zapiekane w sezamie
12. Udko zapiekane z orzechami

Dodaki: ziemniaczki i bukiet surowek

2. Posiłek

Barszczyk czerwony

z krokietami
z pasztecikami
z kołdunami

3. Posiłek (1 pozycja do wyboru)

1. Kluski ślaskie z sosem i z miesem, podawane z surowka z czerwonej kapusty
2. Kuleczki kotlecików w sosie pomidorowym podawane z ryzem
3. Bigos + 50% steki wieprzowe + 50% udka pieczone
4. Bigos + 50% golonki + 50% szaszłyki
5. Frytki + 50% kotlety schabowe po hawajsku + 50% żeberka z miodem podawane z surówka
6. Frytki + kotlet schabowy w chrupiacej panierce z platkami kukurydzianymi + surowka
7. Frytki + kowale + surowka
8. Kurczak w sosie podawany z ryzem i kurkuma na sposob wschodni

4. posiłek (1 do wyboru)

1. Flaki po staropolsku
2. Boeuf Strogonoff
3. Zupa po wegiersku

5. Posiłek

Żurek Staropolski na zakwasie z biała kielbaska i z jajkiem


Przystawki:

Miesa pieczone:
(schab z morela, rolada z brzucha, karczek pieczony)
Półmiski z wedlina:
(szynka, baleron, poledwica, kabanosy w kawalkach)
Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem (mniam mniam:)
Schab w galarecie
Roladki z lososia norweskiego faszerowane
Szyneczki na sposob holenderski
Befszyk tatarski
Śledzie bałtyckie w oleju
Śledzie po kaszubsku
Ogorki zielone, pomidory, ogorki konserwowe, papryka, pieczarki marynowane, rzodkiewka
Masło
Pieczywo

Sałatki (4 do wyboru)

1. Grecka a la Feta
2. Jarzynowa
3. Kluseczki Ravioli
4. Włoska typu farfalle
5. Brokułowa
6. Z dodatkiem krewetek
7. Po hawajsku z kurczakiem
8. Z tunczyka
9. Selerowa
10. Z żółtym serem

Owoce
Słodycze

Deser:
Torciki lodowe

Ciasta (4 rodzaje ciast do wyboru)

1. Sernik tradycyjny
2. Sernik gotowany
3. Ciasto ananasowe
4. Ciasto wuzetkowe
5. Makowiec z jabłkami
6. Szarlotka
7. Cycki teściowej:)
8. Pleśniak
9. Fale Dunaju
10. Metrowiec
11. Zebra
12. Cappuccino
13. Izaura
14. Ciasto owocowe
15. Pijak
16. Toffi
17. Lodowiec
18. Raffaello
19. Usta Romana:)
20. Raj podniebienia

Napoje gorace

Kawa (po turecku, rozpuszczalna)
Herbata

Napoje zimne
Coca-Cola
Fanta rozne smaki
Sprite
Nestea
Woda gazowana
Woda nie gazowana
Soki owocowe

Wszystkie napoje gorace i zimne podawane sa bez ograniczen.
_________________

 
 
malgooska 

Wiek: 41
Dołączyła: 04 Lut 2010
Posty: 7
Skąd: lodz
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 10:52 pm   

My tak jak większość - tradycyjnie :)

Obiad I :
- rosół z makaronem
- de volaille
- pieczeń zbójecka w sosie
- schab z pieczarkami zapiekany żółtym serem
- cordon blue
- ziemniaki z koperkiem
- kluski śląskie
- surówki 3 rodzaje

Deser :
- puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Obiad II :
- zupa gulaszowa , meksykańska , strogonow , flaczki , żur staropolski w chlebie
i tu mamy problem bo my chcemy żur w chlebie a rodzice flaczki - bleee :(

Obiad III :
- udka pieczone glazurowane miodem
- szaszłyki drobiowe
- frytki , ziemniaki opiekane
- bigos

Deser :
- tort piętrowy

Obiad IV :
-barszcz czerwony z kołdunami lub krokietem

Przystawki :
- kurczaki faszerowane
- schab po królewsku
- karczek pieczony w ziołach
- pasztet staropolski
- tymbaliki
- śledź w oleju
- śledź po kaszubsku lub pod pierzynką
- sałatka jarzynowa
- sałatka z kurczakiem i ananasem
- sałatka grecka
- pieczywo
- masło
- marynaty : grzybki , ogórki , papryczka, cebulka , patisony itp
- żurawina i 3 rodzaje sosów do mięs pieczystych

ciasta 4 rodzaje
owoce

soki i napoje gazowane bez ograniczeń
kawa i herbata bez ograniczeń

zastanawiamy się nad fontanną czekoladową , salą oferuje taką 4 piętrową za 500 zł ale nie wiemy czy to dużo bo mieliśmy w planach stół wiejski
Dziewczyny a wy co byście wybrały tradycyjnie stół czy może fontanne ?
_________________
za dzien, za dwa , za chwile :) ))
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
www.foto-sobieraj.com.pl