Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA
nostalgia

Poprzedni temat «» Następny temat
Deser dnia:)
Autor Wiadomość
anula86 

Wiek: 31
Dołączyła: 19 Lis 2008
Posty: 161
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 6:20 pm   Deser dnia:)

Szukałam, ale nie znalazłam takiego tematu.Były tylko ciasta i torty lub inne desery ale nie było tak ogólnie..Co dziś robiłyście na deser? Ja ostatnio robiłam " kolorową bombę " z galaretek a dziś piekłam mufiny z czekoladą:)

[ Dodano: Sro Wrz 28, 2011 10:37 pm ]
dziś mój tata miał urodzinki , więc zrobiłam ciasto - pleśniak jabłkowy:)
_________________

 
 
zbranzy 

Dołączyła: 12 Kwi 2014
Posty: 75
Skąd: belchatow , lodz
Wysłany: Sro Cze 17, 2015 10:23 pm   

a panakotta z wisniami??
 
 
Sycylijka 


Dołączyła: 18 Lut 2015
Posty: 437
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Cze 20, 2015 1:00 pm   

ja uwielbiam robić tiramisu z malinami na winie :) pychotka! :smile: :serce: :serce:
_________________
zajrzyj do mnie:) http://forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?t=17548

 
 
ati 

Wiek: 33
Dołączyła: 13 Mar 2010
Posty: 217
Skąd: łódz
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 8:19 pm   

Sycylijka, mozna prosic o przepis ;)
_________________
ati
 
 
MoniaPonia 

Wiek: 36
Dołączyła: 17 Cze 2015
Posty: 13
Skąd: Gliwice
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 12:39 pm   

Niestety nie mam zdjęcia, ale dam Wam przepis na zimowe jabłko z malinami i miodem.
Teraz jest na to za ciepło, ale w chłodny dzień jak znalazł.

Rozgrzej piekarnik na 150 stopni
Z jabłka wytnij od góry środek, tak aby zrobiło sie miejsce na nadzienie. Nie wycinaj dna, by nie wyciekło tam nic.
Maliny rozetrzyj widelcem z miodem i ewentualnie pokruszonymi płatkami migdałowymi. Napakuj do środka. Z góry posyp jeszcze całymi płatkami migdałów.
Włóż do piekarnika takie jabłko i piecz aż skórka zacznie odchodzić (nie pamietam ale to chyba ze 30 minut). Zdejmij skórkę i podaj :) ))) Słodkie i zdrowe.
 
 
Aldonka 

Dołączyła: 16 Sty 2015
Posty: 66
Skąd: Łódź
Ostrzeżeń:
 3/3/7
Wysłany: Sro Cze 24, 2015 1:56 pm   

A mroziłyście już kiedyś moze ptasie mleczko ? Powiem Wam,że fajny patent na pyszny letni deserek. Wedel ostatnio wypuścił smaczną serię ptasiego mleczka o smaku frappe w białej czekoladzie i zamrożone jest wprost obłędne. Czekolada staje się chrupiąca a w środku rozpływające się w ustach nadzienie. Za deserki również dziękuję :) Wypróbuję na dniach bo w ostatnim czasie mam wenę na przygotowywanie słodkości.
 
 
szaorma 

Dołączyła: 05 Mar 2014
Posty: 73
Skąd: Śląsk
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 10:57 am   

Deser wolę przygotować sobie sama :) . Ostatnio robiłam na przykładm tartę czekoladową z malinami z przepisu z Kwestii Smaku :)
 
 
Juska 


Dołączyła: 10 Mar 2013
Posty: 3084
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 1:16 pm   

W takie upały to najlepiej smakuje galaretka ze świeżymi owocami :) Lub dobrze schłodzony i zmiksowany miąższ arbuza :)
_________________
 
 
szaorma 

Dołączyła: 05 Mar 2014
Posty: 73
Skąd: Śląsk
Wysłany: Pią Paź 09, 2015 12:30 pm   

Wczoraj robiłam ciast bananowe z gorzką czekoladą i orzechami na mące pełnoziarnistej, bez dodatku mleka i masła :)
 
 
precious 

Dołączyła: 11 Paź 2015
Posty: 12
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 1:34 pm   

muffiny z dynią, kaszką kukurydzianą i korzennymi przyprawami, mniam :)
 
 
herbatnik 


Wiek: 28
Dołączyła: 14 Lip 2014
Posty: 648
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 6:35 am   

Pokusiłam się ostatnio o zrobienie domowych lodów i ogólnie-wyszły super. Śmietanka,jajka,trochę cukru i po 5 godzinach mrożenia mogą konkurować z tymi najdroższymi sklepowymi specyfikami. Jest jedno ale-kiedy leżą w zamrażarce dłużej, zamarzają na kamień. Żeby je nałożyć muszę nieźle się natrudzić,musiałabym je wyciągać przed podaniem na parę minut, ale wtedy już ich ponownie nie zamrożę. Macie może jakiś patent na gładką konsystencję nawet przy długim mrożeniu? Robię je bez maszynki.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
Zdjęcia ślubne - FOTOJACEK.pl

fotograf wesele łódź

wesela sala taneczna Łódź

www.quatro.biz.pl

torty weselne łódź

dekoracja światłem łódź

videofilmowanie łódź

www.foto-sobieraj.com.pl