Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA

Poprzedni temat «» Następny temat
obiad na 1 czy na 2 dni

Na ile dni gotujecie obiad?
na 1 dzie?
27%
 27%  [ 12 ]
na 2 dni
68%
 68%  [ 30 ]
na 2 dni ale po?ow? zamra?am
2%
 2%  [ 1 ]
na 3 dni ale jemy przez 2 i reszt? zamra?am
2%
 2%  [ 1 ]
Głosowań: 44
Wszystkich Głosów: 44

Autor Wiadomość
MalaJu 

Dołączyła: 26 Lut 2008
Posty: 2628
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 2:54 pm   

słonko, moja teściowa mrozi wszystko - od gotowych zup po schabowe. Nie mam pojęcia, jak to smakuje, ale mam zamiar robić tak samo, sprobować. Nigella mrozi całe zupy. Tyle wiem :)
 
 
agulka1989 


Wiek: 34
Dołączyła: 06 Paź 2009
Posty: 2973
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:12 pm   

słonko, zup nigdy nie mroziłam, ale smażone rzeczy jak najbardziej tak- wszelkie ryby, schabowe, mielone... wszelkie mięsa z sosami...osobiście nie wyczułam różnicy w smaku...

[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 3:13 pm ]
mroziłam też fasolkę po bretońsku i rzeczy typu bigos, kapusta z grochem... :)
_________________
 
 
mietka 
double trouble


Wiek: 46
Dołączyła: 28 Cze 2007
Posty: 1749
Skąd: Łódź/Żabiczki
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:22 pm   

mrożę wszystko jak popadnie
_________________
 
 
szaraczarownica 
zgryźliwy tetryk


Wiek: 39
Dołączyła: 15 Mar 2008
Posty: 1429
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:23 pm   

słonko napisał/a:
Czy mrozicie gotowe zupy

Tak :)
Staram się zjeść w miarę szybko, ale zdarza mi się trzymać je nawet miesiąc.
_________________

 
 
owieczka_foto 
Firma


Dołączyła: 28 Paź 2007
Posty: 452
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:34 pm   

mietka napisał/a:
mrożę wszystko jak popadnie

dokładnie, zamrażarka zawsze kryje coś co można na szybko zamienić w obiad :D
nie mrożę tylko mięsa mielonego, ale to nie danie gotowe więc ot.
 
 
kryszka 
z doskoku ;)


Dołączyła: 09 Paź 2003
Posty: 4836
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 10:24 pm   

mietka napisał/a:
mrożę wszystko jak popadnie

Jak i ja.
Gotowe zupy, dania, surowe grzyby, surowe mięso, chleb, a nawet sosy od kupnej pizzy. :lol:
_________________

"Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
 
 
słonko 
projektant - amator


Wiek: 41
Dołączyła: 19 Kwi 2007
Posty: 2226
Skąd: Łódź/Warszawa
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 10:33 pm   

To jeszcze powiedzcie jak długo trzymacie takie gotowe zupy, czy inne potrawy w zamrażalce? Miesiąc, dwa??? Pytam, bo chciałam zrobić trochę zapasów na pierwsze tygodnie/miesiące z maluszkiem, bo nie będę miała absolutnie nikogo kto by mi pomógł w domu, coś ugotował...
_________________
 
 
 
Magdzik
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sie 14, 2010 11:54 am   

Ja zaznaczyłam,że na 2 dni bo jak zostanie zupa to na drugi dzień ją ktoś skonsumuje :D Ale to głównie dotyczy zup.Ale ogólnie codziennie jest gotowany obiad :eek:
 
 
martula_87 

Wiek: 36
Dołączyła: 06 Maj 2010
Posty: 833
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 8:39 pm   

Ja zaznaczyłam na 2 dni :) Oczywiście nie wszystko ale zupy zawsze są na dwa dni.
Uwielbiam też mrozic jak za dużo czegoś wyjdzie i póżniej jak mam dzień lenia to obiad gotowy.
_________________

 
 
ewex 
aniołek i diabołek


Wiek: 41
Dołączyła: 01 Lip 2008
Posty: 310
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 9:34 pm   

Ja gotuję obiad na jeden dzień, nawet zupę.
W zamrażarce mam tylko pół produkty, nie zamrażam gotowych potraw. Nie dlatego że nie chcę ale dlatego że nie mam co :roll: raz tylko po świętach zamroziłam trochę bigosu :)
_________________
 
 
 
Meerkat 


Wiek: 41
Dołączyła: 16 Paź 2007
Posty: 245
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 10:28 pm   

A ja staram się gotować na 2-3 dni. Albo jemy 2 dni pod rząd to samo z inną surówką, kluskami zamiast ziemniaków itd, albo mrożę. A mrożę raczej też wszystko co popadnie, chociaż zupy nie mroziłam. Natomiast mięsa wszystkie - smażone, gotowane, surowe, warzywa, owoce, chleb, bułki, bigosy, pierogi, ciasto (np. sernik). Smakuje zawsze tak samo dobrze. A zużywam... no czasem nawet 2-3 miesiące, jak mam "nadprodukcję" :wink:
 
 
sloneczkoo 


Wiek: 35
Dołączyła: 21 Sie 2008
Posty: 972
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:20 pm   

Ja jedno dane... czasami jedno to samo na dwa dni jak kupie dużo mięsa np karkówkę ;)

Mrożę jedynie warzywa na zupę lub owoce na ciasto ;)
_________________


Dzienniczek -> http://www.forum.wesele-l...pic.php?t=11584 :D
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
www.foto-sobieraj.com.pl