CIASTA I TORTY |
Autor |
Wiadomość |
Dunia
Wiek: 47 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 167 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 8:15 am
|
|
|
Zdradzę Wam mój przepis na PYSZNY torcik orzechowy. Niestety dosyć kaloryczny, ale co tam!
Tort orzechowy
Produkty na ciasto:
8 jaj
25 dag cukru pudru ( 2 niepełne szklanki)
25 dag zmielonych orzechów włoskich (5 szkl)
6 dag bułki tartej (niepełna szklanka)
Produkty na krem:
3/4 litra śmietanki tortowej
3 paczuszki „?mietan- fixu”
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
Wykonanie ciasta:
?ółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą pianę. Zmielone orzechy wymieszać z tartą bułką. Do żółtek dodać ubitą pianę z białek, a następnie orzechy. Wszystko dokładnie, ale lekko wymieszać. Nałożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tortownicy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 30- 40 minut.
Wykonanie kremu:
Schłodzoną śmietanę lekko ubić. Zawartość torebki ?mietan-fixu wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać do śmietany i mocno ubić.
Ciasta nie trzeba nakrapiać, tylko dobrze schłodzić przed nałożeniem śmietany. |
_________________
Trzymaj się Gość |
|
|
|
|
Debussy
pedagog specjalny
Dołączyła: 16 Lut 2008 Posty: 1712 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 9:09 am
|
|
|
Moim popisowym ciastem (i w zasadzie innego nie robię ) jest kopiec kreta.
Co prawdę trochę bałaganu się przy nim robi, ale zawsze do ostatniego okruszka jest zjadany więc to rekompensuje wszystkie niedogodności przygotowawcze |
_________________ Są tajemnice, które tylko niebo może ostatecznie odkryć... |
|
|
|
|
agunia84
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lip 2007 Posty: 3627 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 3:40 pm
|
|
|
Moje popisowe ciast to Szarlotka Tuti Fruti pycha i właśnie ją w tej chwili pieczę. |
|
|
|
|
Niebieskooka
Wiek: 39 Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 1983 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 4:06 pm
|
|
|
a ja kopiec kreta ale ten z papierka ze sklepu |
_________________
|
|
|
|
|
truskawka_ja
Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 781 Skąd: ...
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 4:29 pm
|
|
|
agunia84 napisał/a: | Moje popisowe ciast to Szarlotka Tuti Fruti pycha i właśnie ją w tej chwili pieczę. |
agunia84, daj przepis... |
|
|
|
|
555
Dołączyła: 02 Lis 2006 Posty: 1486 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 8:16 pm
|
|
|
no wlasnie, nie piszcie tylko co, ale wklejajcie przepisy.. |
_________________
|
|
|
|
|
agunia84
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lip 2007 Posty: 3627 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 10:03 pm
|
|
|
Przepis na moją szarlotkę
5 jaj
3 szklanki mąki
1 margaryna
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 budyń
półtorej szklanki cukru
Owoce
Ciasto
Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia dodajemy żółtka, margarynę i pół szklanki cukru (ja jeszcze dodaję łyżkę śmietany aby ciasto było kruche) i zagniatam ciasto.
Zagniecione ciasto dzielę na trzy nie równe części tzn. większą częścią wykładam blachę, a dwie mniejsze (równe) wstawiam do lodówki na 1 godz. (ja ciasto kładę do zamrażalnika na czas obierania jabłek i to wystarczy w zupełności, ciasto jest twarde).
Owoce
To ciasto można piec z różnymi owocami i z każdymi jest pycha (u mnie schodzi to ciasto w 1 dniu ).
np. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, posypać cukrem - ja dodaje cynamon, lepszy jest wtedy smak.
Jabłka wykładamy na ciasto.
Następnie wyjmuję z lodówki (z zamrażalki) jedną z dwóch części i ścieram ciasto na tarce.
Piana
Białka ubijam, aż powstanie sztywna piana, ubijając dodaję budyń i pół szklanki cukru.
Gotową pianę wylewam na starte ciasto.
Na końcu wyjmuję z lodówki ( z zamrażalki) ostatnią część ciasta i ścieram je na pianę.
Ja ciasto piekę 60 min, ale w domu mam beznadziejny piekarnik (elektryczny) . Na początku pieczenia, temperaturę nastawiam na 200 stopni, a jak mi się upiecze góra to zmieniam temperaturę na 150 stopni i wyłączam górę piekarnika, zostawiam tylko dół. |
Ostatnio zmieniony przez agunia84 Pią Sie 08, 2008 10:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Niebieskooka
Wiek: 39 Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 1983 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 6:48 pm
|
|
|
ale jaja, moja mama upiekła wczoraj taki placek i już go prawie nie ma dobry jest |
_________________
|
|
|
|
|
agniesia22
Wiek: 38 Dołączyła: 28 Lip 2008 Posty: 268 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 10:11 am
|
|
|
Uwielbiam piec ciasta i wymyslać nowe słodkości. Ostatnio zrobiłam tort dla mojego narzeczonego na 27 urodziny. Wyszedł świetnie, aż sama nie mogłam uwieżyć że tak się udał i inni też nie dawali wiary. |
_________________
|
|
|
|
|
Kociadło
Wiek: 39 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 2269 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 2:00 pm
|
|
|
Ponieważ moj K. uwielbia serniki na zimno to tylko w tym sie postanowiłam wyspecjalizowac - bo ja w kuchni to leniwa kobita jestem;p;p ( ale raffaello i karpatke tez zrobie jam mam checi:):) ) Ale i tak moj faworyt to cappuccino na zimno mniam uwielbiam je ja i cała rodzinka - nawet teciowie mnie za nie chwalą:) |
_________________
|
|
|
|
|
MalaJu
Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 2628 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 2:15 pm
|
|
|
a ja wlasnie zajadam się sernikiem na zimno z serkow waniliowych, ktory sama zrobiłam :mniam |
|
|
|
|
Mroweczka
Wiek: 37 Dołączyła: 10 Lip 2008 Posty: 79 Skąd: łódź
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 2:44 pm Ciasto z truskawkami
|
|
|
BISZKOPT
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
KREM
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki
2 łyżki budyniu śmietankowego
2/3 szklanki cukru pudru
1 masło extra
truskawki
3 galaretki truskawkowe
Przepis na biszkopt: ?ółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.
Narazie raz je zrobilam ale podbilo serca rodziny bo zrobilam je na 45 roczice slubu dziadkow narzeczonego i zniknęlo prawie odrazu:) |
_________________
|
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:10 am
|
|
|
mój ostatni wyrób
|
_________________
|
|
|
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 46 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:22 am
|
|
|
przegielas misia....
ja sie odchudzam...
aaaaa sernik julki juz mnie z diety wybil, a moj maz kucharz stwierdzil, ze jest absolutnie rewelacyjny i zrobiony po mistrzowsku |
_________________ |
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:32 am
|
|
|
mietka napisał/a: | przegielas misia....
ja sie odchudzam...
|
hehehehehe
a propos odchudzania to tort jest lekki więc spoko można wpałaszować |
_________________
|
|
|
|
|
Mroweczka
Wiek: 37 Dołączyła: 10 Lip 2008 Posty: 79 Skąd: łódź
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:16 pm
|
|
|
A moglabys napisac jak to cudo zrobic? |
_________________
|
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:42 pm
|
|
|
mogłabym
tort robi się migiem i migiem znika
Potrzebujemy:
- spody (potrójne)
- sernik na zimno lub tort jogurtowy
- puszkę brzoskwiń lub ananasa
- posypkę czekoladową lub kakao granulowane
- wszystko co potrzeba do sernika czy tortu (składniki na opakowaniu - najczęściej mleko, jakiś serek...)
- zalewa od brzoskwiń w celu nawilżenia spodów
Masę tortową/sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Brzoskwinie kroimy w plasterki.
Układamy : spód tortowy, masa, brzoskwinie/ananas , spód, masa, brzoskwinie, itd.
Od góry dekorujemy brzoskwiniami wedle uznania. Posypujemy posypką.
Tyle. |
_________________
|
|
|
|
|
Mroweczka
Wiek: 37 Dołączyła: 10 Lip 2008 Posty: 79 Skąd: łódź
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 10:56 pm
|
|
|
Dzieki:) jutro kupuje skladniki i robie:) Jak pokazalam narzeczonemu zdjecia odrazu zapytal kiedy robimy:):)
[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 3:40 pm ]
Zrobilam jest pycha!!!! I szybko znika:) |
_________________
|
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 2:44 pm
|
|
|
Mroweczka, cieszę się, ze smakował
a ja dziś robię ciasto ze śliwkami
tak wyglądało jak ostatnio robiłam
Kruche ciasto ze śliwkami
1 paczka margaryny (najlepiej Kasi)
ok. 15 łyżek mąki
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
śliwki (połówki)
Margarynę rozdrobnić, wymieszać z mąką. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól. Zagnieść.
Blachę posmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą.
Z zagniecionego ciasta oderwać kawałek. Resztą wyłożyć blachę.
?liwki poukładać ciasno skórką do góry..
Z oderwanego kawałka ciasta uformować cienki placek. Pokroić go na waskie paski.
Paski ciasta ułożyć na śliwkach w dowolny wzorek. Ja ułożyłam coś w rodzaju szachownicy.
Ciasto piec w temp. 180 stopni.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego. |
_________________
|
|
|
|
|
Belluszi
Wiek: 41 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 50 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 1:17 pm
|
|
|
misia-misia.
Dzięki za przepis na kruche ciasto ze śliwkami. Nie wiem tylko czy śliwki układać na surowym cieście, czy należy spód trochę podpiec?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Belluszi Sob Wrz 20, 2008 1:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 4:47 pm
|
|
|
Belluszi, na surowym cieście
I koniecznie skórką do góry.
A ja zrobiłam ostatnio to ciasto ale w wersji z jabłkiem i wyszło rewelacyjne. Chciałąbym jeszcze zrobić z rabarbarem |
_________________
|
|
|
|
|
Belluszi
Wiek: 41 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 50 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:41 pm
|
|
|
Dzięki misia-misia. Jutro wypróbuję, a o efektach powiadomię.
Częstując ciastem chyba nie będę musiała mówić: "...życzę smacznego i szybkiego powrotu do zdrowia." |
|
|
|
|
Kati
Dołączyła: 23 Lut 2004 Posty: 3262 Skąd: :)
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 6:42 pm
|
|
|
Dziś upiekłam ciacho ze śliwkami "Kryszkowe" PYYYCHAAA!!! |
_________________
|
|
|
|
|
Klaudynka
Wiek: 38 Dołączyła: 20 Kwi 2008 Posty: 1321 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 9:59 pm
|
|
|
Dzisiaj dostałam przepis na przepyszną zebrę-palce lizać
W weekend zrobię samodzielnie-ciekawe co z tego wyniknie |
_________________
|
|
|
|
|
=MiLi=
Wiek: 37 Dołączyła: 23 Sty 2007 Posty: 897 Skąd: Rtk, ale z Bałut
|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 2:29 pm
|
|
|
Przepyszne! Słodkie, ale naprawdę smaczne
Przepis na blachę 20x20
Ciasto:
150g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
65g cukru
65g margaryny
10g cukru waniliowego
1jajko
Masa:
1szkl płatków owsianych
1/2 szklanki orzechów włoskich (ja dałam więcej)
1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady
200-350g masy karmelowej z puszki (ja zrobiłam karmel z mleka skondensowanego )
3białka
1/2 szkl cukru
Ciasto zagniatamy i wylepiamy formę. Czekoladę o orzechy wsypujemy na ciasto. Na wierzch nakładamy masę karmelową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, mieszamy z płatkami owsianymi (ja nie dodałam płatków) i wykładamy na sam wierzch. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
Najlepsze jest dzień po upieczeniu |
_________________ |
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 9:15 pm
|
|
|
Ja dziś zrobiłam torcik czekoladowo-czekoladowy dla babci
Oto przepis:
Biszkopt kakaowy:
5 jajek
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki pszennej
1 ½ łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Biała masa śmietankowa:
½ litra śmietany 36%
30 dag białej czekolady Milka
Kakaowa masa śmietankowa:
½ litra śmietany 36%
20 dag mlecznej czekolady
10 dag gorzkiej czekolady
Ponadto:
¾ szklanki mleka
WYKONANIE
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm). Z takiej tortownicy wychodzą dwie warstwy.Ja robię w tortownicy o średnicy 24cm i wtedy mam 3 warstwy.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i przekroić na pół.
Białą czekoladę połamać i zalać połową gorącego mleka. Wymieszać i ostudzić. W osobnym naczyniu połamać mleczną i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym gorącym mlekiem. Wymieszać i ostudzić. ½ litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi białymi czekoladami. Pozostałe ½ śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi czekoladami.
(oprócz tego do masy z białą czekoladą dodałam 2 śmietan-fixy ponieważ biała czekolada po rozpuszczeniu jest rzadka)
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę białej masy śmietankowej, a na nią położyć drugą część biszkoptu lekko dociskając. Na biszkopt wyłożyć kakaową masę śmietankową, a 3-4 łyżkami tej masy posmarować boki tortu. Na wierzch tortu wyłożyć pozostałą białą masę śmietankową. Tort udekorować orzechami laskowymi w czekoladzie. Schłodzić w lodówce.
Dodatkowo tort udekorowałam lukrem plastycznym, który sama zrobiłam:
80 dag cukru pudru
3 łyżeczki glukozy
3 łyżeczki żelatyny
50 ml wody
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i po rozpuszczeniu dodać glukozę. Żelatynę należy rozpuścić do ostatniej grudki inaczej masa będzie miała ciemne kropki.
Dodać cukier puder (trochę) i wymieszać. Dosypujemy stopniowo resztę cukru i wyrabiamy rękami. W trakcie dodajemy barwniki spożywcze. Przed nałożeniem na tort – wałkujemy.
Gdyby się zdarzyło, że barwnik rozcieńczy masę tak, że przykleja się do dłoni, należy podsypywać ją cukrem pudrem i dodać ciut rozpuszczonej w wodzie żelatyny.
Gdy masa przykleja się do wałka – także podsypujemy cukrem pudrem zarówno blat jak i wałek.
Tort obwiązałam wstążeczką i poprzyklejałam (miodem) kwiatuszki.
Tort pycha (wczoraj robiłam wersję próbną).
A oto efekt dzisiejszej pracy
|
_________________ |
|
|
|
|
Ambrozja
Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 1434 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 11:30 am
|
|
|
kochecka, piękny ten torcik! I na pewno też pyszny! |
_________________ Kobiety są niewolnicami tylko tych, którzy potrafią je mocno trzymać i dogadzać ich kaprysom - Bolesław Prus |
|
|
|
|
krufka
Wiek: 36 Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 104 Skąd: Potato City
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 8:36 pm
|
|
|
Moje absolutnie ulubione CIASTO Z WIŚNIAMI
1 kostka margaryny
4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
2 łyżeczki cynamonu
1 słoik wiśni (lub innych owoców, np brzoskwinie z puszki wypadają dobrze w tym cieście)
0,5 tabliczki czekolady (smak zależny od owoców - do wiśni polecam kawową, taką dwukolorową, a do brzoskwiń z puszki białą z kawałkami moreli)
Margarynę rozpuścić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ostudzić. Dodać żółtka jajek i dobrze zmiksować. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i wymieszać łyżką. Potem dodać mąkę, wcześniej potartą czekoladę, proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć równomiernie na tortownicy. Wiśnie odsączyć i wykładać na nieupieczone ciasto, aż wierzch będzie przykryty owocami. Piec ok. 50 minut w piekarniku przy 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Pycha! I do tego zawsze wychodzi |
_________________ Nasza Strona Ślubna
|
|
|
|
|
espina
Wiek: 43 Dołączyła: 25 Lip 2009 Posty: 154 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 1:20 pm
|
|
|
To jest bardzo niebezpieczny wątek!!! Ale jaki smaczny
Zatem dodam coś od siebie - ostatnio robię ciasto jogurtowe z owocami (malinkami). Takie do przygotowania w 10 minut i do pieca.
Poza tym, wszyscy bardzo lubią moje "poduszeczki z kremem budyniowym". Robione z ciasta francuskiego i kremu karpatka. Wynalazłam przez przypadek, bo pierwotnie miały być napoleonki |
_________________
|
|
|
|
|
justinaa
Wiek: 40 Dołączyła: 10 Mar 2008 Posty: 1601 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
espina
Wiek: 43 Dołączyła: 25 Lip 2009 Posty: 154 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 3:21 pm
|
|
|
justinaa do przetestowania (miksera oczywiście) i ugoszczenia (teściów rzecz jasna) mogę Ci polecić ciacho jogurtowe z owocami - do wyboru według uznania.
szykowanie trwa dosłownie moment, pieczenie troszkę dłużej, a efekt nigdy mnie nie zawiódł, choć ma jeden minus - szybko znika
potrzebne będą:
• 1 mały jogurt naturalny
(kubeczek po nim zostaw, bo to będzie miarką dla pozostałych składników)
• 2 miarki mąki
• 2 miarki cukru
(choć ja daję 1,5 i też uważam że starczy, bo jeszcze cukier waniliowy przecież)
• 1/2 miarki oleju
• 3 jajka
• 1/2 torebki proszku do pieczenia
(ja mierzę jednak łyżeczką i daję ok.3)
• cukier waniliowy
(zależy czy chcemy mocny aromat czy nie - ja daję też dobre 3 łyżeczki)
• szczypta soli (niekoniecznie)
• masło i bułka tarta do formy (ja wykorzystuję równie dobrze olej, bo łatwiej się rozprowadza)
• owoce które lubimy w ilości jaką chcemy
a teraz pozostaje przetestować mikser do wymieszania wszystkich składników; w międzyczasie nastawiamy piekarnik na temp. 180 stopni, niech się grzeje.
uzyskaną masę przekładam do przygotowanej/wysypanej tortownicy (raczej średniej, np. 24cm) lub na prostokątną blachę (też nie za dużą), aby ciasto nie było za płaskie; na wierzchu rozkładam owoce i.... do pieca. jeśli chodzi o czas pieczenia to na pewno nie mniej niż 50 minut, ale trzeba po prostu sprawdzać na bieżąco czy ciasto już wyrosło i jest w środku upieczone a nie w formie płynnej, bo każdy piec inaczej piecze.
polecam i życzę smaczengo |
_________________
|
|
|
|
|
justinaa
Wiek: 40 Dołączyła: 10 Mar 2008 Posty: 1601 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
ewex
aniołek i diabołek
Wiek: 41 Dołączyła: 01 Lip 2008 Posty: 310 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 9:07 pm
|
|
|
A to mój ostatni wyrób. Sernik na czekoladowym spodzie.
sernik.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 396 raz(y) 33.96 KB |
|
_________________ |
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 5:12 pm
|
|
|
oto tort który zrobiłam dzisiaj dla mamy na urodziny...
miał być czerwony a wyszedł różowy
|
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 46 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 6:07 pm
|
|
|
PositiveAga, przebiłaś mnie.... też dzisiaj robiłam tort, ale nie jestem taka zdolna jak Ty |
_________________ |
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 6:33 pm
|
|
|
mietka widziałam twój tort i już nie przesadzaj, upiekłaś śliczny tort dla Helenki mała na pewno była zadowolona |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 46 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 7:19 pm
|
|
|
dopiero jutro będzie |
_________________ |
|
|
|
|
klara76
Wiek: 47 Dołączyła: 06 Sie 2006 Posty: 538 Skąd: łódź-bałuty
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 2:32 pm
|
|
|
potrzebuję sprawdzony przepis na Fale Dunaju - wierzę, że któraś z Was ma |
_________________ |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
Dołączyła: 09 Paź 2003 Posty: 4836 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 5:38 pm
|
|
|
Wow, PositiveAga, ale misterna robota. Super |
_________________
"Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem |
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 5:55 pm
|
|
|
kryszka dziękuję |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
randomgirl
Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 276 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 9:19 pm
|
|
|
O jejjjj, ale mam ochotę na te wszystkie Wasze ciasta i torty! Mniam!
PositiveAga, bardzo piękny ten Twój tort |
_________________
|
|
|
|
|
wamaba
Dołączyła: 10 Sie 2010 Posty: 318 Skąd: Lodz/Warszawa
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 5:06 pm
|
|
|
Dziewczyny wpadlam w kompleksy, ciasta wygladaja tak wspaniale, ze niejeden cukiernik moglby sie od Was wiele nauczyc. Ja niestety nie mam takch zdolnosci estetycznych w robieniu tortow i ciast, ale widze, ze musze duuuuuuzo pocwiczyc i poprosic Was chyba o porady. |
|
|
|
|
Frezja1980
Dołączyła: 10 Wrz 2010 Posty: 492 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 8:12 pm
|
|
|
kolejny torcik Świąteczno-imieninowy
tradycyjnie torcik robiony z masy, ozdoby również,
choinki trochę nie wyszły ale obsypałam je cukrem pudrem co dało fajny efekt |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
Balbina
Dołączyła: 26 Paź 2006 Posty: 137 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 9:07 pm
|
|
|
Ale śliczny! Zdolna z ciebie bestia |
|
|
|
|
ewex
aniołek i diabołek
Wiek: 41 Dołączyła: 01 Lip 2008 Posty: 310 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 9:29 pm
|
|
|
PositiveAga, ekstra tort |
_________________ |
|
|
|
|
martula_87
Wiek: 36 Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 833 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 10:15 pm
|
|
|
PositiveAga ale Ty masz talent
Twoje torty to prawdziwe dzieła sztuki |
_________________
|
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 10:29 pm
|
|
|
dzięki dziewczyny ciesz się że moje torty się podobają
nie są idealne ale cały czas ćwiczę |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
kasia_m85
Wiek: 38 Dołączyła: 29 Paź 2008 Posty: 1343 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 10:35 pm
|
|
|
Aga super Ci wyszedł ten torcik:) |
_________________
|
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
Dołączyła: 09 Paź 2003 Posty: 4836 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 10:36 pm
|
|
|
Ale czadowa dekoracja, super! |
_________________
"Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem |
|
|
|
|
|