Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA
nostalgia

Poprzedni temat «» Następny temat
CIASTA I TORTY
Autor Wiadomość
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 5:29 pm   

korzystałam jak dotąd z tego przepisu
_________________
 
 
klarysa 

Dołączyła: 01 Lut 2007
Posty: 895
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 1:14 pm   

Dzięki za polecenie śmietanfixa do tortu! Wyszedł super :) Krem do środka zrobiliśmy z 36% śmietany i był bardzo gęsty, a na wierzch i boki z 30% (bo nam tej pierwszej zabrakło ;) ) i był lekki, puszysty. Znajoma poleciła zmieszać obie następnym razem.
 
 
ewa.krzys 


Dołączyła: 17 Lut 2011
Posty: 2643
Skąd: z niedaleka
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 1:16 pm   

klarysa, a ja proponuję jeszcze dodać roztopioną białą czekoladę z serkiem homogenizowanym (oczywiście ostudzone), dodać wtedy mniej cukru i na sam koniec śmietanfix. Czekolada dodaje takiego fajnego posmaku :)
_________________


 
 
dawewe 


Wiek: 30
Dołączyła: 31 Sty 2011
Posty: 311
Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 10:59 pm   

Moje dzisiejsze dzieło:)







Jutro wstawię kolejnego tym razem Myszkę Minie:)
_________________


Mój ślubny dzienniczek
 
 
 
monika_zyga 


Wiek: 32
Dołączyła: 23 Paź 2006
Posty: 400
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 11:49 am   

dawewe, piękne ciasto, a możesz wstawić jak to w przekroju wygląda?, Masz jakąs formę czy jak to robisz?
_________________
Zapraszam na mojego bloga o rozszerzaniu diety, BLW i nie tylko!
GuGuGa
 
 
 
dawewe 


Wiek: 30
Dołączyła: 31 Sty 2011
Posty: 311
Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:06 pm   

monika_zyga, sama robie na mam formy :P :P nie mam zdjecia w przekroju bo nie byl on robiony dla mnie ale przekładany był bitą smietaną i świeżymi truskawkami :)

[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 10:50 pm ]
_________________


Mój ślubny dzienniczek
 
 
 
demonka 


Dołączyła: 24 Sty 2012
Posty: 564
Skąd: Zgierz/Łódź
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 1:08 pm   

dawewe śliczne cudeńka :razz: aż ślinka cieknie, ja też bardzo lubię piec ciasta :)

[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 9:10 am ]
no to pochwalę się też moimi wypiekami :)

[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 9:14 am ]
i jeszcze jedna dawka ;)

PC041557.jpg
Kremowe ciasto z makiem i wiśniami
Pobierz Plik ściągnięto 641 raz(y) 76,39 KB

PA081290.jpg
Rolada cytrynowa
Pobierz Plik ściągnięto 614 raz(y) 67 KB

PA081282.jpg
Metrowce
Pobierz Plik ściągnięto 618 raz(y) 95,09 KB

P1291906.jpg
Ciasto balowe
Pobierz Plik ściągnięto 585 raz(y) 92,52 KB

P1141866.jpg
Tiramisu w biszkopcie
Pobierz Plik ściągnięto 598 raz(y) 70,57 KB

P1071823.jpg
Kakaowy serniczek
Pobierz Plik ściągnięto 606 raz(y) 65,42 KB

_________________
 
 
asiaj2001 

Dołączyła: 02 Sie 2010
Posty: 206
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 11:59 am   

macie jakiś pomysł i przepisy na szybki i smaczny deser (najlepiej bez pieczenia)?
_________________




 
 
aga22666 

Dołączyła: 13 Paź 2009
Posty: 839
Skąd: łódź
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 12:09 pm   

demonka mam ślinotok...:) szczególnie na to tiramisu...uwielbiam :)

[ Dodano: Pią Lut 03, 2012 12:10 pm ]
bez pieczenia i na szybko robie banoffee pie albo 3bit. Przepisy sa w google :)
_________________
aga22666

 
 
demonka 


Dołączyła: 24 Sty 2012
Posty: 564
Skąd: Zgierz/Łódź
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:15 pm   

asiaj2001 zależy co lubisz :) możesz zrobić mnóstwo rzeczy bez pieczenia :)

Np. bardzo prosto można zrobić kolorowe ptasie mleczko, bardzo lekkie jak puszek:

3 galaretki o różnych kolorkach rozpuść osobno każdą w 1,5 szkl. wody i ostudź, weź mleko w puszce skondensowane niesłodzone, lekko spień mikserem, podziel je na 3 i do każdej dodaj ostudzoną galaretkę, warstwy wylewaj albo do pucharków albo do tortownicy i gotowe :)

zamiast mleka możesz użyć serki homo waniliowe, wtedy Ci wyjdzie taki serniczek na zimno albo ubitą kremówkę - ok. 0,75 l (jeszcze lepsze)

pyszne jest też tiramisu :)

albo ja przepadam za pianką cytrynową, z czystym sumieniem polecam:

0,5 l kremówki ubijasz na sztywno, dodajesz 2-3 łyżki cukru pudru, 2 śnieżki, następnie 2 galaretki cytrynowe rozpuszczasz w 1 szklance wrzątku i studzisz, płynną galaretkę dodajesz do śmietanki, mieszasz mikserem i szybciutko do tortownicy lub w pucharki, bo masa szybko tężeje...
Zamiast galaretki cytrynowej możesz użyć innej ulubionej, ale ja zawsze jakoś lubię to orzeźwienie cytrynowe :) potem na wierzch układam pokrojoną w kostkę kolejną galaretkę cytrynową, ozdabiam plasterkami cytrynki i super :)
_________________
 
 
malinka1984 

Wiek: 34
Dołączyła: 07 Sie 2008
Posty: 987
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:21 pm   

Pyszny deserek który zaserwowała mi przyjaciółka na ostatniej wizycie, Jabłka przetarte ze słoika ( ja takowe mam) jak na jabłecznik podgrzewamy z dodatkiem cynamonu i jak troszkę się podgrzeją i nabiorą aromatu wkładamy do kieliszka np. do wina, ubijamy miedzy czasie smietanę 36% i nakładamy schłodzoną bita smietanę na gorace jabłka, posypać można cynamonem albo brązowym cukrem. Mniami ...
_________________
malinka1984


 
 
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:58 pm   

demonka jesli można to poprosze przepis na metrowce bo wyglądają obłędnie :buja w oblokach: [smilie=lizak.gif]
_________________
 
 
demonka 


Dołączyła: 24 Sty 2012
Posty: 564
Skąd: Zgierz/Łódź
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 9:17 am   

kochecka specjalnie dla Ciebie podaję przepis na metrowce:

Ciasto

- 3 szklanki mąki
- 16 łyżek zimnej przegotowanej wody
- 16 łyżek oleju
- 2 szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 8 jajek

Wodę zagotuj z cukrem i ostudź. Stopniowo dodawaj mąkę, żółtka, olej, proszek do pieczenia, a na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao, dobrze wymieszaj. Wlej ciasta osobno do 2 jednakowych foremek keksowych wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą, piecz ok. 35-40 min. w temp. 180 st.C

Masa

- 3 szklanki mleka
- 8 łyżek cukru
- 1,5 kostki margaryny
- 8 czubatych łyżek mąki pszennej

Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrób z 8 łyżkami mąki i wlej cienkim strumyczkiem na gotujące się mleko. Zagotuj, mieszając cały czas i potem ostudź.
Margarynę utrzyj, dodawaj po łyżce zimnego budyniu, miksuj, by powstała puszysta masa.

Ostudzone ciasta pokrój na kromki jak chleb, smaruj je masą i układaj na przemian: ciemna kromka, masa, jasna kromka, masa itd., by ponownie uformować 2 podłużne ciasta.

Polewa

- 1/2 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka wody

Do rondla włóż margarynę, stop na małym ogniu, dodaj cukier i kakao oraz łyżkę wody. Energicznie rozmieszaj, zagotuj (trzeba chwilę pogotować, ok.3-4 min.) i lekko przestudzić. Letnią polewą udekorować ciasto :)

SMACZNEGO :spoko:
_________________
 
 
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 6:03 pm   

demonka dzięki, na pewno skorzystam :)

a ja wrzucam przepis na szybkie i smaczne ciasto drożdżowe (ciasto długo zachowuje wilgoć).

SKŁADNIKI:

10 dag drożdży
1 szklanka cukru
cukier waniliowy 16g
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
5 (roztrzepanych) jajek
5 szklanek mąki pszennej

Składniki muszą być w temperaturze pokojowej.

Wszystkie składniki wkładamy po kolei (tak jak wg listy) warstwowo do miski. Miskę odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

W tym czasie zabieram się za kruszonkę:

SKŁADNIKI:

pół kostki masła lub margaryny Palma (jest dość twarda)
1 żółtko
4 łyżki cukru
trochę mąki tak aby powstało kruche ciasto (mi wychodzi zazwyczaj ok 5 czubatych łyżek)

wszystko razem zagnieść i włożyć do lodówki. Na 5-10 min przed wstawieniem ciasta do piekarnika - ciasto na kruszonkę wstawiam do zamrażalnika.


Po 1 godzinie mieszam ciasto drożdżowe. Wylewam na blachę i ścieram na tartce (na grubych oczkach) ciasto na kruszonkę tak aby pokryć dokładnie całość.
Latem dodatkowo posypuję jagodami. Nie polecam truskawek, rabarbaru ani malin - za każdym razem kiedy ich użyłam ciasto mi siadło.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni a po włożeniu ciasta zmniejszyć do 180. Ciasto piec 40-50 min.
[/u]
_________________
 
 
klara76 


Wiek: 41
Dołączyła: 06 Sie 2006
Posty: 538
Skąd: łódź-bałuty
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 7:10 pm   

kochecka, ale to ciasto mieszamy jak, ręką czy mikserem? to jest porcja na jaką blachę?
_________________
 
 
 
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:25 pm   

klara76 napisał/a:
ciasto mieszamy jak, ręką czy mikserem?

ręcznie. Ja robię je na blaszce o wymiarach 25 x 35.
_________________
 
 
malinka1984 

Wiek: 34
Dołączyła: 07 Sie 2008
Posty: 987
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 10:05 am   

Dzisiaj bananowiec

http://www.kwestiasmaku.c...ec/przepis.html
_________________
malinka1984


 
 
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 8:25 pm   

wczorajszy Rainbow Dash
_________________
 
 
klara76 


Wiek: 41
Dołączyła: 06 Sie 2006
Posty: 538
Skąd: łódź-bałuty
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 8:43 pm   

kochecka, cudny tort; szacun :-)
_________________
 
 
 
PositiveAga 
PozytywneInspiracje


Wiek: 31
Dołączyła: 21 Cze 2009
Posty: 1844
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 9:36 pm   

kochecka, :super:
_________________

Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar
 
 
dawewe 


Wiek: 30
Dołączyła: 31 Sty 2011
Posty: 311
Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 12:28 am   

to moje ostatnie dzieło .. nie jestem w 100% zadowolona ale najważniejsze ze klient był i że smakował :D :D









_________________


Mój ślubny dzienniczek
 
 
 
kariczeq 


Wiek: 33
Dołączyła: 29 Cze 2009
Posty: 1076
Skąd: Zgierz
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 9:16 am   

dawewe, no kochana chyba się uśmiechnę do Ciebie po tort na roczek Filipa, choć wiem, że to jeszcze czas, ale jak wracasz to pewnie będziesz miała masę klientów :P
_________________


udanego dnia Gość
 
 
dawewe 


Wiek: 30
Dołączyła: 31 Sty 2011
Posty: 311
Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 9:21 pm   

kariczeq, nie ma problemu..:-):-)
_________________


Mój ślubny dzienniczek
 
 
 
kariczeq 


Wiek: 33
Dołączyła: 29 Cze 2009
Posty: 1076
Skąd: Zgierz
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 9:09 am   

dawewe, to się wstępnie zapisuje na luty 2013 ;P
_________________


udanego dnia Gość
 
 
anooleczka 
Szczęśliwa Żona


Wiek: 34
Dołączyła: 23 Mar 2010
Posty: 1040
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 1:29 pm   

Dziewczyny zamierzam zrobic tort pietrowy dla rodzicow na 30 rocznice slubu.
Mase na pokrycie chce samam zrobic i tak samo mase na ozdoby (kwiaty).

Moglybyscie mi doradzic jakis sprawdzony przepis na te masy i podpowiedziec jak zrobic taki tort??

Chce zdrobic 2 pietra a masa zabarwie galaretka.

Prosze o pomoc :)
_________________
 
 
M4rcysi4 


Wiek: 29
Dołączyła: 30 Wrz 2008
Posty: 4350
Skąd: Bełchatów
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 2:15 pm   

http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow polecam tę stronkę :)
_________________
 
 
demonka 


Dołączyła: 24 Sty 2012
Posty: 564
Skąd: Zgierz/Łódź
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 2:20 pm   

anooleczka jeśli chodzi Ci o masę cukrową na pokrycie tortu, to mogę polecić ten przepis http://www.domowe-wypieki...kier-plastyczny
A jeśli chodzi o dekoracje, to może spodoba Ci się któryś pomysł, które ja bardzo lubię:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe65697.html
http://kotlet.tv/masa-mar...ekoracji-tortow
_________________
 
 
evelinka 


Wiek: 32
Dołączyła: 06 Lut 2008
Posty: 554
Skąd: ja to mogę wiedzieć?
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 7:06 pm   

Pokaże Wam tort, który zrobiłam na chrzciny Niny:


foto: Marta Rawecka
 
 
anooleczka 
Szczęśliwa Żona


Wiek: 34
Dołączyła: 23 Mar 2010
Posty: 1040
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 7:30 pm   

evelinka, wow :)
_________________
 
 
kochecka 
żona i mama


Dołączyła: 16 Mar 2007
Posty: 1652
Skąd: z daleka
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 8:20 pm   

anooleczka napisał/a:
evelinka, wow :)

mistrzostwo :)
_________________
 
 
aga22666 

Dołączyła: 13 Paź 2009
Posty: 839
Skąd: łódź
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 1:22 pm   

kochecka napisał/a:
anooleczka napisał/a:
evelinka, wow :)

mistrzostwo :)

nawet mało powiedziane :P Może sie zgłoszę na jakis roczek co > ;) na serio piękny. A jaki smak?
_________________
aga22666

 
 
evelinka 


Wiek: 32
Dołączyła: 06 Lut 2008
Posty: 554
Skąd: ja to mogę wiedzieć?
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 6:42 pm   

Dziękuję dziewczyny. Aż się rumienię :oops:
aga22666 napisał/a:
A jaki smak?
W środku jest różowy biszkopt przełożony bitą śmietaną. Na wierzchu obłożony Kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Przepis z bloga "mojewypieki". Ten piętrowy ma wszystkie warstwy jednolite. Ale na dziś (dla gości, którzy nie mogli być na chrzcinach) zrobiłam 3 różne warstwy i dodatkowo do bitej śmietany dodałam jagody. Wyszło chyba smaczniejsze z owocami w środku.
 
 
aga22666 

Dołączyła: 13 Paź 2009
Posty: 839
Skąd: łódź
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 7:01 pm   

az zapisalam w zakladkach i moze niedlugo zrobie sama :) dzieki za inspiracje :)
_________________
aga22666

 
 
Prowansja 


Dołączyła: 04 Lip 2012
Posty: 209
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 10:31 pm   

Ja polecam ten sernik http://www.mojeciasto.pl/...k_puszysty.html
Kilka razy go robiłam i za każdym razem wychodzi pyszny. Ja jeszcze do tych herbatników na spód dodaję trochę zmielonych orzechów arachidowych, pyszotka :)

[ Dodano: Nie Wrz 16, 2012 10:32 pm ]
Można dodać mniej jajek,ja daję 5 i też wychodzi dobry.
 
 
artisticzoom 
Firma


Wiek: 42
Dołączyła: 31 Lip 2010
Posty: 191
Skąd: Łódź
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 9:57 am   

ojejuniu, to nie był dobry pomysl by wchodzić w ten wątek...
siedzę teraz uśliniona :P

Ewelinka- ale zaszalałaś, extra!
_________________
Pozdrawiam - Anita Komorowska Fotografia Ślubna i Dziecięca
 
 
marekpiotr1984 

Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 3:38 pm   

A wiecie jak my mężczyźni lubimy słodycze:) Nie znam takich facetów, którzy nie lubią. A ja to juz zwłaszcza. Chyba zacznę lizać ekran :D
 
 
bambolea 


Dołączyła: 22 Lut 2012
Posty: 397
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 3:51 pm   

To mój torcik, który przygotowałam na roczek mojej Chrześnicy. Jestem z niego bardzo dumna, choć nie wygląda jak z cukierni:P



Torcik jest przepyszny, na bitej śmietanie z truskawkami i musem truskawkowym :)
_________________
 
 
aga22666 

Dołączyła: 13 Paź 2009
Posty: 839
Skąd: łódź
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 9:54 pm   

A to torcik wykonany własnoręcznie na roczek mojej Poli :)

Smak identyczny jak u poprzedniczki :)
_________________
aga22666

Ostatnio zmieniony przez aga22666 Sob Sty 05, 2013 9:55 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
bambolea 


Dołączyła: 22 Lut 2012
Posty: 397
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 2:03 pm   

aga22666, śliczny torcik, bardzo mi się podoba! I te kapcioszki... :)
_________________
 
 
aga22666 

Dołączyła: 13 Paź 2009
Posty: 839
Skąd: łódź
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 10:47 pm   

bambolea dziękuję :)
_________________
aga22666

 
 
mietka 
double trouble


Wiek: 41
Dołączyła: 28 Cze 2007
Posty: 1749
Skąd: Łódź/Żabiczki
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 9:34 am   

odgrzebałam wśród zdjęć helołkitkowy tort na specjalne zamowienie Helenki
_________________
 
 
paulinkaaMU 


Wiek: 31
Dołączyła: 15 Sie 2009
Posty: 1509
Skąd: Pabianice/Wrocław
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:35 am   

Jeśli muffinki można "podciągnąć" pod ciasta - to mam nadzieję, że dobrze wybrałam wątek :wink:
Mój srawdzony przepis na czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone:kwestia smaku

Wychodzą zawsze przepyszne, tylko w żadnym razie nie wolno miksować ciasta mikserem (tylko delikatnie łyżką, zgodnie z przepisem).

_________________


 
 
 
PositiveAga 
PozytywneInspiracje


Wiek: 31
Dołączyła: 21 Cze 2009
Posty: 1844
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:52 am   

paulinkaaMU, wygląda na przepyszną :smile: aż mam ochotę upiec coś czekoladowego :smile:
_________________

Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar
 
 
paulinkaaMU 


Wiek: 31
Dołączyła: 15 Sie 2009
Posty: 1509
Skąd: Pabianice/Wrocław
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:53 am   

PositiveAga, i takie też są, wierz mi :) A najbardziej lubię w nich to, że za wyjątkiem mascarpone (standardowe opakowanie 250g wystarcza na dwie porcje), który raczej kupuję specjalnie, jak coś z nim robię, wszystkie pozostałe składniki mam zawsze w domu, więc tym bardziej to zachęca, żeby je upiec :razz:
_________________


 
 
 
@Mac-erson 
Administrator
forum.wesele-lodz.pl


Wiek: 45
Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 323
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 9:52 pm   

dawewe - zrobiła nam super smaczny torcik na 40-tkę :)

muzyczny na specjalne nasze życzenie.

dzięki.

 
 
wisieneczka85 


Wiek: 32
Dołączyła: 29 Lip 2008
Posty: 385
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Lut 06, 2013 8:13 pm   

czy ktoś może próbował zrobić masę cukrową http://www.torty-artystyc...sy-cukrowej.pdf
_________________

 
 
 
M4rcysi4 


Wiek: 29
Dołączyła: 30 Wrz 2008
Posty: 4350
Skąd: Bełchatów
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 10:44 am   

evelinka, dopiero teraz zobaczyłam Twój falbaniasty torcik!
P R Z E P I Ę K N Y!
Jest tak cudowny, że przepadłam :D Tym kolorem przekupiłaś mnie ostatecznie.
Powiedz proszę, czy jest gdzieś instrukcja jak zrobić taką dekorację i przepisy, z których robiłaś biszkopt, masę (z jagodami) i ten krem maślany? :dribble:
Na prawdę jestem pod ogromnym wrażeniem.

Co nie zmienia faktu, że pozostałe dzieła też są piękne. Dziewczyny chapeau bas :)
_________________
 
 
ZoltyTulipan 


Wiek: 30
Dołączyła: 04 Maj 2012
Posty: 1217
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie Lut 10, 2013 11:35 am   

Mój pierwszy w życiu torcik bezowy :) Może nie wygląda tak ładnie jak Wasze ciasta, ale jestem cholernie dumna :) Bo beza mi dopiero za 3 razem wyszła :P :smile: :smile:

Zaraz jedziemy do rodziców na obiad i będziemy próbować :) Mam nadzieje, że w smaku będzie nie najgorszy :)
_________________
 
 
PositiveAga 
PozytywneInspiracje


Wiek: 31
Dołączyła: 21 Cze 2009
Posty: 1844
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 1:25 pm   

nie wiem czy w dobrym dziale ale na temat tortów i dekoracji
gdyby ktoś potrzebował buciki - trampki na tort dziecięcy to znalazłam taki tutorial
_________________

Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar
 
 
Ewa_Ewi 

Dołączyła: 15 Cze 2011
Posty: 455
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 8:11 pm   

Jelzei chodzi o torty i inne wypieki to polecam moja koleżankę prowadzącą firmę Słodkie Słówka http://www.slodkieslowka.pl/ (i profil na fejsie) :) )))))))))
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
Zdjęcia ślubne - FOTOJACEK.pl

wesela sala taneczna Łódź

sala weselna łódź

dekoracja światłem łódź

videofilmowanie łódź

www.foto-sobieraj.com.pl