Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie można przegrać kasetę VHS
Autor Wiadomość
ingga 

Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 2:48 pm   Gdzie można przegrać kasetę VHS

Czy wiecie gdzie w Łodzi można przegrać (najlepiej niedrogo) kasetę VHS z kasety VHS lub DVD ?? ?
 
 
Gabro 

Dołączyła: 15 Mar 2007
Posty: 699
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 9:10 am   

Wydaje mi się, że studia, które oferują wideofilmowanie powinny wykonywać taką usługę.
 
 
ingga 

Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 11:06 am   

Zgadza się studia te przegrywają. Tam gdzie robiłam film pan chce 40 zł a mi wydaje się że to trochę dużo, szczególnie że nie łamaga to żadnej pracy Tylko użycia sprzętu (choć fakt na pewno nie taniego) aczkolwiek zakupionego trochę w innym celu. A sam koszt kasety to około 5-7 zł a jak w hurcie to na pewno jeszcze taniej.
 
 
@Mac-erson 
Administrator
forum.wesele-lodz.pl


Wiek: 47
Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 323
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 11:50 am   

Wystarczy wpisać: vhs przegrywanie w okno wyszukiwarki na allegro.pl a wyskoczy kilkanaście ofert (w przedziale 10-20zł od kasety).
np. 5zł za godzinę z Łodzi:
pan z łodzi
 
 
WIDEOFILM 
Firma


Wiek: 61
Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 135
Skąd: LUBLIN
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 12:06 pm   

INGGA! Chyba mało się orientujesz w tym co napisałaś.Piszesz że to zbyt wiele pracy nie wymaga.To zależy na jakim sprzęcie robisz.Są przegrywarki takie,że w jednej skrzynce masz kieszeń do kasety vhs a druga kieszeń to dvd.I faktycznie- można nastawić to ustrojstwo i sobie pójść na spacer w tym czasie.Ale w tym przypadku nie masz żadnej ingerencji w materiał filmowy.Studia nagraniowe przeważnie stosują nastepujacy proces produkcyjny: 1.Wgranie materiału z kaset vhs do komputera 2.Przegląd materiału na timeline / czyli na programie do montażu/- tu jest możliwość ingerencji w materiał filmowy, mozna coś wyciąć, coś poprawić etc.3.Gotowy projekt przetwarza się na pliki mpg2 / grabowanie/ 4.Potem można z kolei na innym programie stworzyć menu wejściowe na dvd i obraz dvd.5.Potem już sam proces wypalenia w NERO 6.
Także nie dziw się,że ktoś powiedział ci cenę 40 zł- to i tak jeszce mało przy takim nakładzie pracy i sprzętu o którym napisałem.Ale masz prawo nieorientować się w takich szczegółach.
I jeszcze jedno dopiszę: studio nagraniowe, w którym jest mnóstwo materiałów filmowych np z wesel studniówek czy w maju jak są komunie napewno nie przyjmą takiego zlecenia za tak małe pieniądze, bo to jest zablokowanie całego stanowiska montażowego, jak tu trzeba obrabiać materiały filmowe o znacznej wartości. Chyba że trafią się tzw. luzy./post,adwent/
_________________
Trzymaj fason do końca
Ostatnio zmieniony przez WIDEOFILM Nie Lis 04, 2007 12:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ingga 

Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:57 pm   

WIDEOFILM napisał/a:
Chyba mało się orientujesz w tym co napisałaś. ...

... Ale masz prawo nieorientować się w takich szczegółach..../post,adwent/


Fakt mało oriętuję sie w takich technicznych sprawach.
Ale jak chce przegrać kasetę VHS na kasetę VHS to znaczy że chcę przegrać , a nie robic poprawki. Więc tu w grę wchodzi tylko i wyłącznie użycie sprzętu a nie pracy ludzkiej.
 
 
WIDEOFILM 
Firma


Wiek: 61
Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 135
Skąd: LUBLIN
Ostrzeżeń:
 1/3/7
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:15 pm   

To jasne: 2 magnetowidy połączyć odpowiednio kablem a/v nastawić i zostawić niech samo idzie.
_________________
Trzymaj fason do końca
 
 
ingga 

Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 10:43 am   

WIDEOFILM napisał/a:
To jasne: 2 magnetowidy połączyć odpowiednio kablem a/v nastawić i zostawić niech samo idzie.


Własnie tek bym zrobiła, gdybym miała dwa magnetowidy. :)
 
 
kryszka 
z doskoku ;)


Dołączyła: 09 Paź 2003
Posty: 4836
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 10:49 am   

ingga - a nikt ze znajomych/rodziny nie może pożyczyć?

A może by przegrali w wypożyczalni kaset?
_________________

"Gdyby nie internet nie wiedziałbym, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
statystyki odwiedzin z innych stron


Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
Reklamy
www.foto-sobieraj.com.pl