Wypadanie włosów |
Autor |
Wiadomość |
klarysa
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:44 pm
|
|
|
ja tez nienawidze swoich wypadajacyh wlosow. a jeszce bardziej nie lubia tego moi domownicy - teraz moj narzeczony. ostatnio wzielam sie za siebie i stosuje:
- szampon eva z czarna rzepa
- masecze treatment wax
- pije kropelki z pokrzywa
zobaczymy za jakis czas czy dziala. ja przynajmniej lepiej sie czuje, ze cos robie |
|
|
|
|
Abudabi
żona swojego męża
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:08 pm
|
|
|
polecam na włosy babciny sposób - płukanki naparem z kłącza tataraku. Nie trzeba się babrać w błocie, żeby je zdobyć - można kupić gotowy susz
świetna sprawa. Potwierdzamy obie z babcią |
|
|
maybe_baby
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 9:12 pm
|
|
|
mnie też nieźle wypadają włosy ale głównie w trakcie mycia, czasem myślę, ze może za mocno je targam podczas mycia albo wycierania i to dlatego. Teraz kupiłam szmpon przeciw wypadaniu z profesjonalnej linii kosmetycznej Capillum. Podobno sprawia, ze włosy sie nie przetłuszczają tak szybko co wpływa też na zmniejszenie wypadania.
No cóż, zobaczymy. |
|
|
|
|
EwaM
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 8:39 pm
|
|
|
Moje włosy wypadają garściami, ale nie panikuję. Mam długie więc jest to oczywiste, że objętościowo jest ich dużo. Dopóki ich ilość na głowie się nie zmniejsza to znaczy, że to normalne. |
|
|
|
|
gosc [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 8:49 pm
|
|
|
no u mnie niestety ilość wŁosów się zmniejszyŁa, do tego zauwaŁyŁam, że się rozdwajać zaczęŁy - nigdy nie miaŁam takich problemów
niedŁugo też idę ściąć - mam nadzieję, że to je trochę wzmocni
fewka mnie Pani dermatolog poleciŁa taką mieszankę - oliwa z sokiem z cytryny do moczenia paznokci - podobno pomaga.
A jedwab do wŁosów to super sprawa pod warunkiem, że wŁosy są suche, nie przetŁuszczające |
|
|
|
|
Klaudynka
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 1:13 pm U mnie pomógł selen
|
|
|
Witajcie dziewczynki
Ja niestety miałam ten sam problem-włosy bardzo zaczęły mi wypadać i ogólnie były w niezbyt dobrej kondycji, pomimo tego że staram się zdrowo odżywiać.
kiedy byłam 4 miesiące temu u zaufanego fryzjera, to powiedział mi On, że bardzo pomaga przyjmowanie selenu. Podeszłam do tego z początku sceptycznie ponieważ nie wierzę w te wszystkie cud suplementy, ale spróbowałam i opłaciło się
Po miesiącu już mi mniej wypadały i jak na razie są w o wiele lepszej kondycji. Może Wam również pomoże przyjmowanie selenu.
?yczę Wam tego i serdecznie Was pozdrawiam
Klaudia |
|
|
Kociadło
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 9:41 pm
|
|
|
próbuje wszytkiego i jak dotąd z marnym skutkiem straciałam już połowe włosów ( dobrze ze mam lekko krecone to tak tego nie widać) teraz pożeram silice wcieram neril i myje dermena hmmm cos drgneło ale bez rewelacji:( |
|
|
|
|
evelinka
Wiek: 38 Dołączyła: 06 Lut 2008 Posty: 554 Skąd: ja to mogę wiedzieć?
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 3:31 pm
|
|
|
ja też mam ten problem na pewno trochę pomaga mi szampon z czarnej rzepy firmy joanna. Dodatkowo biorę tabletki merz spezial od niedawna. zobaczymy jaki będzie efekt |
|
|
|
|
Kociadło
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 10:50 am
|
|
|
odpukać w niemalowane odpluć i w ogóle - chyba znalazłam w końcu środek na moje wypadające włosy - znaczy się tabletki belissa biorę od 2 miechów - i wypadanie zmniejszyło się o ponad połowę ( boziu może nie będe jednak łysa) |
|
|
magdaw84
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 4:33 pm
|
|
|
dziewczyny może ja pomogę:-)kiedyś wychodziły mi garściami włosy , byłam załamana.kupowałam ampułki do wcierania w skórę głowy, kupowałam tabletki, szampony i nic nie pomagało.w końcu zrobiłam badania krwi i wyszło że mam anemię,dostałam zastrzyki do mięśniowo z żelaza ,a potem na 3 miesiące tabletki .włosy przstały wypadać a wręcz przeciwnie dorastają takie śmieszne krótkie.jeśli chodzi o preparaty to najlepszy na rynku jest H -pantoten , tylko troszkę drogi 50 zł . |
|
|
|
|
izunia_82
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 5:27 pm
|
|
|
Kociadło zgadzam się z Tobą. Ja też używam belissę i także jestem bardzo zadowolona i faktycznie widać efekty. |
|
|
Suelen
|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 10:28 pm
|
|
|
tez łykam belissę i drożdże piwne dro- vit... bo już zaczynałam bardzo panikować, ale na efekt czeka się ok. 2 miesięcy, ale warto |
|
|
|
|
Kociadło
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:07 am
|
|
|
może dla bellisimków się to przyda - byłam dziś w aptece na rogu kościuszki- struga i za bellise zapłąciłam 9,99 a koło siebie 17 wrrr |
|
|
resta82
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 9:57 pm
|
|
|
Mój fryzjer polecił mi Capivit do włosow w kapsułkach, biorę dopiero 3 dzień, pożyjemy zobaczymy |
|
|
|
|
sylwunia_niunia
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 4:10 pm
|
|
|
Ja pije codziennie herbatke z pokrzywy (fuj!). Dodatkowo Skrzypovita i Capivit A+E. Widze efekty, ale dopiero po ok miesiacu-dwoch. Mniej wypadaja, zrobily sie bardziej geste. a kiedys dawno pomoglam sobie Wyciagiem ze Skrzypu Polnego z Witaminami i plynem Loxon. Powodzenia! |
|
|
|
|
temidaaa
w ciągłym biegu...
|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:58 pm
|
|
|
na wypadanie włosów brałam
skrzypovitę - na to nie pomogła, ale wzmocniły się pazurki
silica - włosy przestały wypadać, ale nie zaczęły odrastać
i teraz od ładnych kilku miesięcy belissa - wreszcie zaczęły odrastać i przy układaniu na szczotkę ręce mi już odpadają |
|
|
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 1:53 pm
|
|
|
Ja też biorę silice jak temida, ale niestety rezultatu brak..jak wypadały tak wypadają |
|
|
|
|
emi2210
Wiek: 42 Dołączyła: 06 Gru 2008 Posty: 15 Skąd: ok. Łodzi
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 7:05 pm
|
|
|
Ja brałam różne tabletki, witaminy i nic nie pomagało. Tylko załamać się, włosy wychodziły garściami, nawet podczas delikatnego głaskania czy ruchu głową gdzieś włosa było można znaleźć. Udałam się po wielu trudach do dermatologa. Przepisała mi płyn z damskim hormonem estrogenem. Po 2 tyg. wypadają ale mniej i stały się bardziej lśniące, jednak nie odrastają. Zobaczymy jak dalej będzie... |
|
|
|
|
klarysa
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 9:40 pm
|
|
|
U mnie za wypadanie włosów odpowiada niski poziom żelaza. Biorę więc tabletki przepisane przez lekarza i dorzucę jakieś suplementy. Warto też przebadać tarczycę. |
|
|
|
|
Kati
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 6:06 am
|
|
|
Mi pociążowe łysienie już mija
jest sto razy lepiej |
|
|
Emi
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:13 am
|
|
|
a mi się właśnie zaczęło włosy lecą mi garściami |
|
|
*lmyszka
Moderator EL jak elmyszka :P
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:29 am
|
|
|
ja się cieszyłam że mnie nie wypadają bardziej ale od jakiegoś tygodnia jest koszmar |
|
|
Pusiak
- Dyktator
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:36 am
|
|
|
U mnie jakby lekko lepiej, ale nadal nie jest dobrze.... chyba wreszcie pójde do lekarza. |
|
|
Mariola
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 9:00 am
|
|
|
a ja mam wrażenie, że się u mnie poprawiło i już tak bardzo nie wypadają, chociaż nadal jest ich więcej niż normalnie. |
|
|
|
|
Laura
|
Wysłany: Pon Sie 31, 2009 1:57 pm
|
|
|
Ja biorę żelazo już od dawna i rzeczywiście jest dużo lepiej. Do tego łykałam H-pantheton i myję głowę szamponem Vichy. Mam cieniutkie włoski i jak tylko co sie dzieje to widać odrazu. |
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 8:02 am
|
|
|
mnie też ostatnio bardzo wypadają włosy. Mam nadzieję, że to chwilowe i że w końcu przestaną wypadać garściami |
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:24 am
|
|
|
Ja mam tak samo jak misia nie wiem już co robić |
|
|
|
|
izunia_82
|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:46 pm
|
|
|
Mi dosyć, że wypadają to jeszcze strasznie się plączą, zwłaszcza po myciu. Nie pomagają żadne szampony, odżywki, ani witaminy. Szału idzie dostać. |
|
|
anula86
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 9:53 pm
|
|
|
Mi tez wypadaly calymi garsciami,ale juz jest lepiej - biore Belissę. Minus jest taki, ze jak przestaaje ja brac toznow jest to samo..widocznie brakuje mi jakis witamin.. |
|
|
Ambrozja
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 2:16 pm
|
|
|
Jakieś dwa miesiące temu zaczęły mi koszmarnie wypadać włosy. Do tego stopnia, że jak były rozpuszczone i przeczesałam je ręką to zostawała mi w dłoni garść włosów. Mam w pracy lekarkę, zapytałam co mam robić. Pani doktor kazała mi brać wit. B compositum, pić dwa razy dziennie napar z pokrzywy i myć włosy szamponem z pokrzywy. Dodatkowo biorę sobie do tego Merz Spezial Dragees. I już widzę, że jest ciut lepiej, mam nadzieję, że całkiem się niedługo unormuje sytuacja i włosy pozostaną na głowie |
_________________ Kobiety są niewolnicami tylko tych, którzy potrafią je mocno trzymać i dogadzać ich kaprysom - Bolesław Prus |
|
|
|
|
julietta
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 2:45 pm
|
|
|
Miałam ten sam problem, męczyłam się jakieś 3 m-ce i wydawało mi się, że zaczyna już widać ubytek włosów. Żadne specyfiki nie pomagały, dopiero kuracja żelazo+kwas foliowy+vit.C odniosły skutek. Zamiast eksperymetować z różnymi suplementami diety, warto udać się do lekarza... |
|
|
evelinka
Wiek: 38 Dołączyła: 06 Lut 2008 Posty: 554 Skąd: ja to mogę wiedzieć?
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 9:00 pm
|
|
|
julietta napisał/a: | Żadne specyfiki nie pomagały, dopiero kuracja żelazo+kwas foliowy+vit.C odniosły skutek |
Coś w tym jest. Ja biorę już drugi miesiąc żelazo i kwas foliowy i widzę sporą poprawę. Biorę też belissę sun, ale to dla podtrzymania lekko brązowego koloru skóry. To połączenie daje rezultaty. |
|
|
|
|
Brinka
Wiek: 42 Dołączyła: 30 Wrz 2009 Posty: 1360 Skąd: Łódź/Warszawa
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 9:03 am
|
|
|
Mnie tez od jakiegoś czasu wypadają włosy, raz mniej raz więcej.
Ubytek włosów moim zdaniem jest ogromny, jeszcze dwa lata temu żeby uczesać sie w koński ogon gumkę skręcałam na raz, w tym roku już na dwa razy.
Łykałam różne tabletki (revalid, skrzypovita, vitapil) ale po ok 2 tygodniach robi mi się po nich niedobrze i stoją takie ledwo zaczęte opakowania z tabletkami...
Przeczytałam Wasze rady i postanowiłam poważnie zająć się problemem:
- zaraz lecę do apteki po rycynę i merc-special i szampon na wypadanie włosów
- na wtorek mam umówioną wizytę u dermatologa
- uzbrajam sie w cierpliwość ( z tym u mnie najtrudniej) i wierzę, że to przyniesie efekty.
Przecież nie moge pójść do ślubu łysa... |
|
|
tulipan87
w pełni rozkwitu...
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 6:34 pm
|
|
|
U mnie wypadanie włosów zaczęło się w momencie, kiedy zaczęłam je zapuszczać. Regularnie podcinane były gęste, mocne i zdrowe. A teraz...masakra, używam szamponu Dermena, ale efekt jest mizerny. Chyba teraz czas na tabletki, w przeciwnym razie do ślubu wyłysieje zupełnie |
|
|
Agata1234
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 10:15 am
|
|
|
Mnie osobiście pomogła belissa, nie dosć ze włosy przestały wypadać to jeszcze odrastać w dużych ilościach. Smiesznie to trochę wygląda bo mam całe kępki jednej długości sterczące na wszystkie strony, wygląda to tak jakbym sama je obcieła hehe. Włosy wypadały mi od zawsze.. Chwilowo przestałam stosować belissę bo podobno jak wszystkie suplementy nie można jej brać ciągle. Zaczne znów ok rok przed ślubem i póżniej już kilka miesięcy przed. narazie z efektów jestem zadowolona. Paznokcie też się wzmocniły przy okazji. |
|
|
|
|
Paulina.Nowa
|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 12:40 pm
|
|
|
Witam
ja rowniez uzywałam Belisse i jestem zadowolona faktycznie efekt widoczny. |
|
|
|
|
lilly78
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 2:21 pm
|
|
|
moje włosy lecą od około 2,5 miesiąca, jest strasznie, w ręku zostaje mi garść włosów, po czesaniu to samo, mycie też. najprawdopodobniej u mnie jest to skutek uboczny odstawienia tabletek od prawie miesiąca łykam kwas foliowy i ha-panenon, wcieram seboradin lotion, piję pokrzywę, włosy myję szamponem polleny evy z czarną rzepą, tydzień temu dostałam od endokrynologa receptę na alpicort e - wcierkę do włosów z estrogenem, póki co za bardzo nie pomogło, ale wcieram systematycznie. |
|
|
reszka
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 2:36 pm
|
|
|
Szampon Prolab pomaga na te okropne wypadanie... generalnie najlepiej do tego dokupić ampułki i płyn wcierany po myciu bo efekt jest lepszy no ale jak wolisz. |
|
|
|
|
instadri
|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 7:06 am
|
|
|
lilly78 napisał/a: | moje włosy lecą od około 2,5 miesiąca, jest strasznie, w ręku zostaje mi garść włosów, po czesaniu to samo, mycie też. najprawdopodobniej u mnie jest to skutek uboczny odstawienia tabletek od prawie miesiąca łykam kwas foliowy i ha-panenon, wcieram seboradin lotion, piję pokrzywę, włosy myję szamponem polleny evy z czarną rzepą, tydzień temu dostałam od endokrynologa receptę na alpicort e - wcierkę do włosów z estrogenem, póki co za bardzo nie pomogło, ale wcieram systematycznie. |
wiesz efekty juz jakieś powinnaś zauważyc... moze poproś lekarza o badanie krwi na stężenie hormonów tarczycy i pamiętaj nie stresuj sie za bardzo bo to też ma znaczenie |
|
|
misia-misia
Working Mom :)
|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 7:24 am
|
|
|
jak wcześniej pisałam włosy wypadały mi garściami.
Potem znalazłam całkiem fajny preparat o nazwie ProLady Włosy, skóra i paznokcie.
Preparat w kapsułkach. Wyczytałam w necie o nim wiele dobrych opinii. Jest niedrogi i wydajny.
I co się okazało. Po 1,5 m-ca zaczęłam zauważać poprawę. A po 2-3 miesiącach brania wypadało mi przy czesaniu nie garść a 2 włosy. Więc już wiem co będę brała. |
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 11:57 pm
|
|
|
U mnie spokój nareszcie
Używam szamponu hairx z oriflame (2w1) plus ścięłam włosy...były prawie do pasa, a teraz mam do szyj. Ale to chyba najbardziej pomogło, bo włosy się wzmocniły, są grubsze. |
|
|
|
|
kakonka
Ptysia
Wiek: 38 Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 1805 Skąd: Zgierz/Aleksandrów
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 9:32 am
|
|
|
u mnie tez pomogła belissa Pazurki się wzmocniły i włosy też włosy regularnie podcinam i używam odżywki henna treatment wax i nie dosyć, że mniej wypadają, to jeszcze są ładne i lśniące |
|
|
Brinka
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 9:40 pm
|
|
|
Mnie merc-special nie pomógł ale ha-pantoten tak.
Biorę codziennie, od października (z miesięczną przerwą na merc-special. który się w moim przypadku nie sprawdził).
Włosy przestały tak wypadać ale nowych, odrastających jeszcze nie widzę, a bardzo na to liczę.
Zastanwiam się nad tym alpicortem bo mam go akurat w domu, może też zacznę stosować.
fryzjerka kazała mi też brać witaminę A+E, i też biorę |
|
|
instadri
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 8:08 am
|
|
|
z tego co wiem w ha-pantotenie są już vit. A i E a one sa rozpuszczalne w tłuszczach więc szybko można je przedawkowac, myślę że lepiej odstawic A +E aby uniknąc hiperwitaminozy.
Ja u siebie zauwazyłam dużo nowych włosków po Seboradinie czarna rzepa lotion a z vitamin to Capivit piękne włosy teraz w szafce znalazłam Vitapil połykam go zobaczymy efekty |
|
|
megi
Firma
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 8:33 am
|
|
|
a ja przeszlam juz dwa razy kuracje, bylam prwie lysa
ampułki, tonik i szampon profesjonalny revlon......zdzialal cuda nigdy nie mialam tyle wloskow co teraz do tego po narkozie bralam wax dla ludzi po chemi na odrost wloskow
a nie moge stosowac wiamin jest mi nie dobrze juz probowalam tyle razy i na nic.
po drugie zmienilam kosmetyki do wlosow na profesjonalne i farby tez i od tej pory problemow nie mam
jezeli chodzi o wypadanie naturalne to zawsze na jesien i wiosne wypadaja, takze ok 3mies po porodzie, *( najwiekszy spadek witamin , organizm zbiera sie do regeneracji)
po trzecie jak usilnie sa zapuszczane wlosy nie podcinane, zaczynaja sie platac koncowki, i nawzajem sie wyciagaja i wyrywaja, to samo z ciasnymi gumkami *(spanie w gumce)
Do tej mojej kuracji Revlon jeszcze sa plastry, to gleboka kuracja ale z plastrami dosc kosztowna,( |
|
|
niesia2708
Kociara :)
Wiek: 39 Dołączyła: 10 Cze 2008 Posty: 2700 Skąd: Piotrków/Tomaszów
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 6:49 am
|
|
|
misia-misia napisał/a: | jak wcześniej pisałam włosy wypadały mi garściami.
Potem znalazłam całkiem fajny preparat o nazwie ProLady Włosy, skóra i paznokcie.
Preparat w kapsułkach. Wyczytałam w necie o nim wiele dobrych opinii. Jest niedrogi i wydajny.
I co się okazało. Po 1,5 m-ca zaczęłam zauważać poprawę. A po 2-3 miesiącach brania wypadało mi przy czesaniu nie garść a 2 włosy. Więc już wiem co będę brała. |
Chyba też się skuszę Całkiem fajny sklad. Wybrałam 2 opakowania Belissy i poprawy nie widzę- kwas foliowy i wit A. swoją drogą też do tego brałam.
[ Dodano: Wto Mar 30, 2010 11:05 am ]
Jednak kupiłam:
http://doppelherz.pl/produkty/391.html
Niestety ProLady nie znalazłam w 2 aptekach. |
|
|
sylwunia_niunia
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 1:29 pm
|
|
|
Kobitki...nie wiecie moze jak dlugo mozna przyjmowac takie suplementy jak Belissa czy Capivit Piekne Wlosy? Ja sie wlasnie zorientowalam, ze od roku lykam to ustrojstwo, wiec moze czas wielki odstawic? Tym bardziej, ze mam zamiar wspomagac moja diete preparatem Linea, wiec moze to juz za duzo szczescia naraz?
Oby tylko po ewentualnym odstawieniu nie zaczely znowu garsciami fruwac.....
Dzieki za odpowiedzi |
|
|
Brinka
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:43 pm
|
|
|
Moje włosy przestały wypadać. Jestem taka szczęśliwa, aktualnie wypada mi maksymalnie 10 włosów dziennie. W trakcie porannego rozczesywania po myciu mam 2, góra 4 włosy na szczotce - tak dobrze to jeszcze nie było.
Brałam Ha pantoten - dłuuugo bo od października do połowy kwietnia i witaminę A+E w ilości 2 rano, dwie wieczorem. Zrobiłam kilka maseczek z żółtka i rycyny, a włosy myłam szamponem z rzepy.
Widzę też kilkanaście nowych małych włosków nad czołem więc może zaczną też odrastać. |
|
|
roxanna
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 10:10 am
|
|
|
Mmysle że takie specyfiki można brac przez długi okres, jesli stosuje sie je zgodnie z zaleceniami to chyba nie można czegos takiego przedawkowac.
teraz stosuje Seboradin - intensywna kuracja w ampułkach. wcieram to świństwo codziennie w skóre głowy i we włosy, kuracja trwa dwa tygodnie, nie wiem czy to nie za krótko aby dała efekty, zobaczymy. Tabletek nakupowałam sobie mnóstwo ale jakoś zapominam je brać, naprawde mam z tym duzy problem, jakas roztargniona jestem |
|
|
|
|
Suelen
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 4:42 pm
|
|
|
Brinka, jestes dla mnie natchnieniem
Ja straciłam 2/3 włosów, byłam u dermatologa już, porobiła wszystkie badania jakie dostałam. Łykam Ha-pantoten classic, myję włosy w vichy dercos, wsmarowuje drugą butelkę Eplicortu E na zmianę co drugi dzień z ampułakami vice dercos.
Wcześniej łykałam witaminy A+E, a także vitapol, brałam wcierki na recptę hmm jakbym sobie przypomniała to jeszcze coś bym sobie przypomniała.
Ostatnio tracę wszelką wiarę i nadzieję |
|
|
|
|
|