Gdzie w Łodzi mogę kupić suknię na ślub cywilny? |
Autor |
Wiadomość |
simka
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 9:25 am Gdzie w Łodzi mogę kupić suknię na ślub cywilny?
|
|
|
Witajcie, mam do Was wielka prośbę. Może ktoś już wcześniej poszukiwał...
Miałam mieć ślub kościelny, ale ze względów finansowych, muszę się ograniczyć do cywilnego.
I jeśli ktoś wie gdzie można kupić suknię na tą okazję będę bardzo wdzięczna za pomoc! |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 10:54 am
|
|
|
Jest już trochę wątków na forum, gdzie przewijają się takie odpowiedzi, więc proponuję skorzystać z wyszukiwarki i dokładnie przejrzeć forum.
Hasła: poprawiny, poprawinowa/ą, cywilny, cywilnego, wesele
I w dziale "Kupno stroju ślubnego" i w "Plotkach" |
|
|
simka
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 12:48 pm
|
|
|
o, przyznam się szczerze, że w plotach nie byłam, dziękuję. |
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 2:03 pm
|
|
|
przyznam, że wyszukiwarka dala ponad 800 wyświetleń tematu, który mnie interesuje, mianowicie suknia w nietypowym kolorze i rozmiarze i nie bardzo wiem, za który z wyświetlonych wątków się zabrać |
|
|
Maja_Kris
Wiek: 40 Dołączyła: 05 Mar 2007 Posty: 1020 Skąd: Łódż/Kanzas
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 2:34 pm
|
|
|
nie wiem nawet jaka jest moda na slub cywilny ale polecam salon na rogu sienkiewicza i narutowicza a takze nowy sklep z niesamowitymi sukniami na Tuwima idac od pietryny po lewej stronie(jeszcze przed sienkiewicza), sa tam swiecidelka ale i skromniejsze suknie w sam raz na caywilny badz wystrzalowe wesele. zalezy w jakiej sumie chcialabys sie zmiescic... |
_________________ najszczęśliwsza żona na świecie
|
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 2:50 pm
|
|
|
suma jak suma bardziej chodzi o rozmiar |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 2:55 pm
|
|
|
a jaki potrzebujesz?maly czy duzy? maja na tuwima wszelkie rozmiary a na sienkiewicza raczej male ale zawsze mozesz zobaczyc... |
|
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 3:03 pm
|
|
|
oj zdecydowanie duży, niestety w większości salonów kończy się na 40-42
mojej przyjaciółce doliczono 200 PLN za poszerzenei gorsetu co uważam za skandal,chociaż gorsze było skomentowanie pani modystki(!), która uznała, że taki rozmiar to już pod Puszystą Panią się łapie |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 3:08 pm
|
|
|
SKANDAL! Glupia ta baba czy co?przeciez rozmiar 42 to nie puszysty a np 48!!!!!
A nie trzeba bylo jej cos dogadac??? jak mozna sie tak zachowac zwlaszcza ze w salonach zostawia sie kupe kasy!!!
i jak ja chce do sukni np kozaki to moze mi powie ze mam za grube nogi???oj! nie lubie takich osob i zaraz mnie cos bierze.
Na tuwima sa duze rozmiary nawet do 48. jak tylko przyjdzie mi do glowy gdzie jeszcZe moga byc takie suknie to napisze ci....a bylas w ptaku?tam podobno gdzie jest salon sukni slubnych mozna kupic tez suknie do cywilnego.kupila ja moja kolezanka i mowila ze jest tam bardzo duzy wybor. |
|
|
|
|
|
simka
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 5:19 pm
|
|
|
Ja w końcu zdecydowałam się uszyć suknię, jak już będzie gotowa, wkleję fotkę |
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 7:08 pm
|
|
|
Maja_Kris serdeczne dzięki za wskazówki- koleżanka była w ciąży wychodząc za mąż i jakoś nie chciała się już denerwować,ale fakt faktem babsko miało tupet
jakbyś jeszcze mogła mi numer hali z Ptaka podać, będę wdzięczna- kiedyś widziałam w Ptaku cudne gorsety ze spódnicami w kolorach jakich teraz szukam(czerwień, bordo)
prawdę mówiąc rozmiar nie zawsze stanowi o "puszystości", bo nie zawsze dotyczy wzrostu i wiadomo,że kobieta o wzroście 150 nosząca 44 będzie gruba, a mająca 176 już wcale nie
ja osobiście szukam 46
Pozdrawiam gorąco |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 11:11 am
|
|
|
masz racje ja jestem nie wymiarowa juz kompletnie bo mam 163 i mam pupcie Jennifer Lopez wiec roznice mam duza miedzy talia pasem a dolna czescia
ale co tam taki moj urok.
spytam sie kuzynki co to za hala i jak tylko bede miala to dam ci znac.!!!
[ Dodano: Czw Mar 22, 2007 11:13 am ]
Simka jednak szyjesz?! pewnie od razu sie zmniejszaja koszta,prawda? i jaki masz pomysl ? jaki projekt? |
|
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 11:52 am
|
|
|
Mój M. jest fanem takich pupek, niestety mało która krawcowa bądź projektant podziela ten zachwyt sądząc po projektach na ślubnych stronach |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:01 pm
|
|
|
dokładnie! wszystkie suknie sa dla wysokich i szczuplych.szukam czegos wystrzalowego czegos w stylu latino, bo obawiam sie ze moge wygladac tak sobie w sukni z wielka spodnica bo moze byc wrazenie "jeszcze wiekszego kuperka" |
|
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:11 pm
|
|
|
Podoba mi się Twój pomysł kozaków- w sumie myślę o czymś podobnym ,z tkaniny, najlepiej koronki i wtedy przód sukienki krótki |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:24 pm
|
|
|
http://www.slubne.pl/inde...m&pos=4&shift=3
to moja pierwsza wersja sukienki tylko nie wiem czy bedzie do mnie pasowac.musze ja przymierzyc bo nie wiem czy do niskiej osobki bedzie gitara. |
|
|
|
|
|
MNE
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:29 pm
|
|
|
bardzo ciekawy model,ale to trzeba zobaczyć z przodu i najlepiej przymierzyć
obawiam się jednak, że taki tren optycznie powiększa kuperek w stylu J Lo |
|
|
Maja_Kris
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:31 pm
|
|
|
pod tym zdjeciem sa w innych "pozycjach" od przodu tez jest ale z normalnymi butami
[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 12:21 pm ]
jezeli chodzi o Pataka to proponuje hale polrosu.tam jest duzo butików z duzym wyborem |
|
|
|
|
|
elizabeth32
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:26 am
|
|
|
zapraszam wszystkie Panie do salonu SYLWIA w podwórzu Jaracza 6 polecam bardzo ładne suknie Madam Zaręba. |
_________________ elizabeth32 |
|
|
|
|
niesia2708
Kociara :)
Wiek: 39 Dołączyła: 10 Cze 2008 Posty: 2700 Skąd: Piotrków/Tomaszów
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:28 am
|
|
|
elizabeth32 napisał/a: | zapraszam wszystkie Panie do salonu SYLWIA w podwórzu Jaracza 6 polecam bardzo ładne suknie Madam Zaręba |
Ale tam raczej są typowo ślubne suknie.... |
|
|
justinaa
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 2:38 pm
|
|
|
ale w sumie w salonach z sukniami tez mozna kupic suknie na slub cywilny, w srodkowej Najnie widzialam przepiekna sukieneczke z plaszczem idealna na slub cywilny |
|
|
|
mira77
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:03 pm
|
|
|
Ja ze względów takich a nie innych mam ślub tylko cywilny,a sukienkę mam taką,że pasuje i do kościelnego i do cywilnego.Nie każdy może stanąć przed ołtarzem tak jak ja ,więc mam taka sukienkę;)) |
|
|
elizabeth32
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 6:15 pm
|
|
|
Zgadzam sie z MIRA77 do ślubu cywilnego można iść również w białej sukni . A w salonie Sylwia napewno super doradzą i znajdą odpowiednią suknię do cywilnego. Robią również na zamówienie piękne stroiki do włosów zamiast welonu . Polecam. |
_________________ elizabeth32 |
|
|
|
|
karolka-d
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 7:29 pm
|
|
|
ja widzalam super sukienki w salonie Dreix na nawrot pani cos wspominala o jeszcze kilku ich salonach (ale juz nie pamietam gdzie) mieli biale i kolorowe
z mama upatrzylysmy sobie jedna kolorowa bardzo oryginalna
ale jeszcze mam czas wiec sie porozgladam dalej |
|
|
ane2t
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 12:36 pm
|
|
|
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode
Ja niedawno brałam swój ślub - 10 października - i też to był ślub cywilny Przyznam szczerze że troszke szkoda mi bylo zrezygnowac z "pięknej białej sukni" Więc miałam piękną suknię w kolorze "gold"
No i właśnie jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to mam ją czyściutką w szafie i może uszczęśliwić inną przyszłą małżonkę
Suknia jest kupiona w salonie na Piwnej Nazwa sukni Demetrios 9701 Rozmiar sukni 8 - wymiary 85-74-100 ale spokojnie większa dziewczyna też będzie wyglądać pięknie - suknia ma sznurowany gorset i jest z trenem więc ma przez to troszke regulowaną długość Dodatkowo mam oczywiście halkę i krawat kaskadowy z chusteczką do butonierki dla Pana Młodego
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana proszę o kontakt na email - prześlę zdjęcia
Pozdrawiam serdecznie |
Ostatnio zmieniony przez ane2t Sob Sty 30, 2010 1:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|