Czy mozna do kwiaciarni przynieść własne kwiaty |
Autor |
Wiadomość |
Malena
dziennikarzynka:)
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 2:08 am Czy mozna do kwiaciarni przynieść własne kwiaty
|
|
|
Mam pytanie,
poraziły mnie ceny wiązanek ślubnych, czy jesli kupię sama kwiaty na gieldzie kwiatowej i pójdę do kwiaciarni, ułożą mi je w bukiet slubny? |
|
|
|
|
owieczka_foto
Firma
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:15 am Re: Czy mozna do kwiaciarni przynieść własne kwiaty
|
|
|
Malena napisał/a: | czy jesli kupię sama kwiaty na gieldzie kwiatowej i pójdę do kwiaciarni, ułożą mi je w bukiet slubny? |
szczerze wątpię, żeby ktoś się na to zgodził, poza tym to nie cena kwiatów ma to znaczenie decydujace, ale fakt, że jest to bukiet "ślubny"... "ślubne" i "weselne" podwyższa ceny wszystkiego. |
Ostatnio zmieniony przez owieczka_foto Wto Sty 19, 2010 11:16 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
martitka
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 1:24 pm
|
|
|
Ja myślę podobnie jak owieczka, poza tym z własnym materiałem wykonanie czegokolwiek jest na pewno droższe, więc odradzam. Lepiej poszukać kwiaciarni mniejszej i tańszej, jakiejś "osiedlówki", bo ceny takiego samego bukietu potrafią się różnić w kilku kwiaciarniach o bardzo wiele złotówek |
|
|
|
|
Bella
misiowa żona
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 3:18 pm
|
|
|
Nie wiem czy jakaś kwiaciarnia się na to zgodzi, a jeśli juz to obawiam się że cena za usługę i tak będzie bardzo wysoka więc doliczając koszt zakupu kwiatów może się nie bardzo opłacać Poza tym dziewczyny maja rację, często za samo słowo ślubny cena rośnie niewyobrażalnie wiec lepiej poszukać w mniejszych kwiaciarniach
Na targach spodobała mi się nawet jedna wiązanka: 7 róż z przybraniem zielonym, a pan zawołał 200zł a na co mój Misiek zapytał - "a co w niej jest takiego drogiego?" Facet nie potrafił odpowiedzieć, zaczął się motać, po czym stwierdził że konkurencja narzuca ceny |
|
|
Malena
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 3:26 pm
|
|
|
Dlatego sama zrobię slubny bukiet:):) Tylko czy mi zrobią samą butonierkę i kwiaty we włosy?? |
|
|
|
|
Ambrozja
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 4:39 pm
|
|
|
Malena, jak już pisałam kwiaty we włosy przynosisz "gołe", a butonierkę wcale nie jest tak trudno zrobić, tym bardziej z kalii, gdyż one są przeważnie proste, bez żadnych wymyślnych ozdób. Więc może zrób sobie sama cały "zestaw" i będzie po kłopocie |
_________________ Kobiety są niewolnicami tylko tych, którzy potrafią je mocno trzymać i dogadzać ich kaprysom - Bolesław Prus |
|
|
|
|
Bian
|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 12:27 pm
|
|
|
Niestety w żadnej kwiaciarni nie zgodzą się na taki manewr, chyba, że ma się zaprzyjaźnioną kwiaciarkę lub florystkę. Przebitka na cenach jest niewiarygodna.
Pewnie już to w dwóch wątkach napisałam, że M. pracuje w hurtowni kwiatów (przepraszam za powtórkę). Dzięki temu mogę sobie porównywać ceny u niego i w kwiaciarniach. W niektórych cena za kwiat wzrasta nawet trzykrotnie... Plus oczywiście robocizna...
My chcieliśmy siostrze M. na ślub przywieźć kwiaty, ale żadna z kwiaciarek nawet nie chciała słyszeć o takim pomyśle...
Własnoręczne zrobienie bukietu to fajna opcja, będziesz miała wielką satysfakcję. |
Ostatnio zmieniony przez Bian Sro Maj 05, 2010 12:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Malena
|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 12:35 pm
|
|
|
dzieki za rady kochane, chyba rzeczywiscie wszystko zrobię sama, kwiaty we łosy wepnie mi fryzjerka, bukiet no problem, wystarczy wlasna wstążka. jak zrobić butonierkę nie wiem, ale coś się wymyśli:) na agrafce same kwiatki nie będą ladnie wyglądać ani się trzymać.. |
|
|
|
|
|