Kwiaciarnia Tęcza-Kwiat ul. Broniewskiego 56 |
Autor |
Wiadomość |
Sylsia84
|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:07 pm Kwiaciarnia Tęcza-Kwiat ul. Broniewskiego 56
|
|
|
Czy ktoś może zamawiał wiązankę w kwiaciarni na dąbrowie? Kwiaciarnia nazywa się Tęcza i znajduje się przy ulicy Broniewskiego? Mieli kiedyś stronę internetową i propozycje wiązanek całkiem mi się podobały:) ale chciała bym usłyszeć opinię od kogoś kto korzystał z ich usług. Wiem że mają tez dekorowanie samochodów i również w tej kwestii chciała bym uzyskać Wasze opinie. Ja sama kupowałam kwiaty w tej kwiaciarni na obronę pracy magisterskiej i szczerze mówiąc byłam zadowolona. Wiązanek było 6 i każda inna super:) ale nie wiem jak to wygląda z wiązankami ślubnymi. Może ktoś ma doświadczenie w tej kwestji? z góry dziękuję |
|
|
espina
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 10:55 pm
|
|
|
Ja zamawiałam tam wiązankę ślubną, a raczej poszłam żeby się poradzić i naprawdę się nie zawiodłam. Biorąc pod uwagę fakt, że sama do końca nie wiedziałam czego chcę... No może tyle że ma być z jasnych kwiatków, w miarę nieduża, bez żadnych wiszących elementów. Panie mi świetnie doradziły.
Cenowo nie jest jakoś super tanio, ale też o zawrót głowy nie przyprawiają. Oczywiście w cenie jest butonierka dla Pana Młodego. Wszystko było podobno elegancko zapakowane i miało "ochraniacz" ze stryriopianu, ale to widział tylko Mąż przy odbiorze.
Nie zamawiałam przyozdabiania auta ani sali/kościoła, więc w tej kwestii się nie wypowiadam.
Jeśli chodzi o zdjęcia to mają na miejscu mnóstwo katalogów, albumów itp. Są otwarci na propozycje i bardzo cierpliwi. |
|
|
Sylsia84
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 1:58 pm
|
|
|
Nie ma zawrotu głowy. Więc zdradź proszę ile tam kosztuję wiązanka? Bo dużo osób jednak pisze, że jest to dość droga kwiaciarnia w Łodzi jeśli chodzi o wiązanki ślubne, dekorację auta itd. |
|
|
espina
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 4:22 pm
|
|
|
ja za swoją zapłaciłam 200 zł, a wyglądała tak:
[img][/img] |
|
|
dorota1203
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 6:56 pm
|
|
|
Z całego serca polecam tę kwiaciarnię. Nie spodziewałam się, że wiązanka będzie aż tak śliczna. Niestety cena nie była już tak zachwycająca - 300zł (ale naprawdę było warto:). Zamawiałam tam też wiązankę na potrzeby sesji plenerowej (znacznie tańszą) i również była bardzo ładna. |
|
|
|
|
Markasiak
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 9:49 pm
|
|
|
Ja u nich miałam wiązankę i wystrój auta i motorów. Polecam w 100% |
|
|
Tatarak
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 2:29 pm
|
|
|
W zeszłym roku za JEDNĄ bordową różę i drugą mniejszą do wpięcia we włosy BEZ PRZYBRANIA (i tak zaraz kwiatek odłamał się od łodyżki i agrafką przypinałam do sukienki) zapłaciłam 55 zł. Uważam, że to skandal (w sumie tym większy, że panna młoda wymusiła na mnie kupno tych kwiatów mimo, że nie chciałam ich mieć No ale ona nie widziała świadkowej, czyli mnie, bez kwiecia).
Niedawno, przechodząc nieopodal, weszłam spytać o dostępność peonii bądź maków (taka mi się marzy wiązanka ślubna). Po dłuuugim czekaniu, z zaplecza wyszła znudzona baba, na moje pytanie o maki zareagowała : "A po co to pani?" , pytam się o co jej chodzi, a ona na to, że po co mi te maki. Więc jej tłumaczę, że mi się taka wiązanka marzy (a wiem, że z ogrodniczej odmiany maków spokojnie zrobi się bukiet), a baba, jak katarynka, po co mi te maki. Pytam, czy w takim razie w czerwcu są dostępne peonie - baba nie wie, tulipany -nie wie, w ogóle nic nie wie Widocznie sprawdzenie w magicznym zeszyciku florystycznym dostępności danych kwiatów o danej porze roku przekraczało jej możliwości intelektualne.
Dałam spokój.
Jak dla mnie kwiaciarnia spalona. |
|
|
Stokrotka812
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 1:01 pm
|
|
|
Tatarak Twój opis jest super uśmiałam się bardzo.
A z tymi makami to się jeszcze zastanów, bo nie wiem czy one wytrzymają tak długo.
Nie dziwię się, że tak się zdenerwowałaś, ja bym się też wkurzyła. |
_________________ |
|
|
|
|
decolife_dekoracje
Firma
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 7:50 pm
|
|
|
Tatarak, skąd masz informację, że z "ogrodniczej" odmiany maków zrobi się wiązankę? Ciekawa jestem, kto sprzedał Ci takiego babola.
To znaczy wiązankę to i owszem - da się zrobić - pytanie tylko co z jej trwałością i czystością Twojej sukni. Urwij sobie dla własnej informacji mak i zobacz co z niego cieknie i policz ile godzin mak będzie w formie.
Maki ogrodowe faktycznie można ciąć , ale do wazonu. A zanim wsadzi się je do wazonu to trzeba przypalić im końcówki łodyg i schłodzić po tym przez kilka godzin w chłodnym miejscu. Dodatkowo tnie się je w fazie pąka, kiedy nie mają jakichś specjalnych dekoracyjnych walorów. A jak już się rozwiną...to zaraz opadają im płatki.
Szczerze odradzam.
Jak już bardzo chcesz mieć polne kwiecie to polecam chabry.
Powodzenia życzę w szukaniu odpowiedniej kwiaciarni.
p.s.
skoro tak bardzo zależy Ci na makach, to może zastąp je anemonami?
http://wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Anemony/slides/ist2_2993003_wedding_bouquet.html
http://img521.imageshack....20051432071.jpg
http://www.istockphoto.co...ing-bouquet.jpg
[ Dodano: Sro Cze 09, 2010 9:31 pm ]
[ Dodano: Sro Cze 09, 2010 9:33 pm ]
|
Ostatnio zmieniony przez decolife_dekoracje Sro Cze 09, 2010 8:30 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
|