Co z kwiatami podczas ceremonii w kościele? |
Autor |
Wiadomość |
Wife-to-be
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 10:37 am Co z kwiatami podczas ceremonii w kościele?
|
|
|
dziewczyny,
nie widziałam takiego tematu na forum (jesli jednak jest to poprosze o linka).
zastanawiałam się, co należy zrobić z kwiatami w kościele podczas ślubu? czy cały czas sie je trzyma w rękach? czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krzesle czy daje świadkowi (ja będę miała mężczyzne, narzeczony rownież)?
a podczas składania życzeń? byłam na wielu ślubach ale zupełnie nie zwróciłam na to uwagi. czy kwiaty trzyma jakaś osoba 3-cia, czy cały czas podczas skłądania zyczeń równiez trzyma się samemu kwiaty?
moze to błahostka, ale poźniej okazuje się, że nie ma co z tym zorbic...
dziekuję za odpowiedzi.
edycja- literówki:) |
Ostatnio zmieniony przez Wife-to-be Nie Kwi 17, 2011 10:38 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 11:00 am
|
|
|
Rozumiem, że chodzi o bukiet panny młodej
Wife-to-be napisał/a: | czy cały czas sie je trzyma w rękach? | U mnie właściwie tak było Bukiet jakoś szczególnie mi nie przeszkadzał.
Wife-to-be napisał/a: | czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krzesle czy daje świadkowi | Ja akurat wyszłam do przysięgi z bukietem i pewnie bym go trzymała, ale przed związaniem naszych dłoni stułą kościelny szeptem poradził mi bym go odłożyła. Kładłam go już na klęczniku, ale moja świadkowa go przechwyciła
Wife-to-be napisał/a: | ja będę miała mężczyzne, narzeczony rownież | Myślę, że spokojnie możesz na czas przysięgi zostawić bukiet na krześle czy klęczniku
Wife-to-be napisał/a: | a podczas składania życzeń? | Przez całe życzenia trzymałam swój bukiet w rękach.
Generalnie kwiaty nie sprawiały mi problemu, oddawałam je świadkowej lub Narzeczonemu/Mężowi jedynie podczas wsiadania/wysiadania do/z samochodu |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
Ostatnio zmieniony przez ava Nie Kwi 17, 2011 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kakonka
Ptysia
Wiek: 38 Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 1805 Skąd: Zgierz/Aleksandrów
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 11:51 am
|
|
|
ava napisał/a: | Rozumiem, że chodzi o bukiet panny młodej
Wife-to-be napisał/a: | czy cały czas sie je trzyma w rękach? | U mnie właściwie tak było Bukiet jakoś szczególnie mi nie przeszkadzał. |
mi także nie
Wife-to-be napisał/a: | czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krześle czy daje świadkowi |
ja wręczyłam mojej świadkowej
Wife-to-be napisał/a: | a podczas składania życzeń? |
bukiet mi nie przeszkadzał, a świadkowie mieli zbyt "zajęte ręce", coby im jeszcze mój bukiet wciskać
rozstałam się z nimi- kwiatami, tylko na czas przysięgi [/b] |
|
|
misiao1983
To sem ja
Wiek: 41 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 1365 Skąd: To tu, to tam...
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 5:35 pm
|
|
|
Mój bukiet leżał na klęczniku podczas mszy, nie trzymałam go w ręku. A w trakcie składania życzeń leżał na ławce w kościele - życzenia mieliśmy wewnątrz, bo lekko padał deszcz. |
|
|
Ambrozja
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 7:06 am
|
|
|
misiao1983 napisał/a: | Mój bukiet leżał na klęczniku |
Mój również. Położyłam go na klęczniku jak tylko weszliśmy do kościoła i zabrałam jak wychodziliśmy. Podczas składania życzeń trzymałam do w ręce, nie przeszkadzał mi. |
_________________ Kobiety są niewolnicami tylko tych, którzy potrafią je mocno trzymać i dogadzać ich kaprysom - Bolesław Prus |
|
|
|
|
gunia
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 10:28 am
|
|
|
Bukiet mozna wreczyc swiadkowej, dzieki temu nie trzeba bedzie kupowac go jej. Mysle, że dla świadkowej nie będzie to problem zaopiekowac sie nim podczas mszy czy zyczeń. Jak na razie tak mam zamiar postapić. |
|
|
|
|
Dosia_Zosia
|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 4:32 pm
|
|
|
Ja prawie przez całą mszę trzymałam bukiet w rękach, odkładałam go tylko w czasie przysięgi, przeistoczenia i komunii. Wtedy leżał sobie na krześle, w katedrze są bardzo duże te siedziska i miejsca jest sporo a z kolei na klęczniku jest za mało miejsca na bukiet. W czasie składania życzeń bukiet trzymała świadkowa. |
_________________ |
|
|
|
|
klawdia
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 6:28 pm
|
|
|
Ja miałam bukiet przez całą mszę na klęczniku, a podczas życzeń trzymałam go w rękach. |
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 47 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 8:02 pm
|
|
|
po tym jak się przeżegnałam bukietem to oddałam go siostrze męża (była jego świadkiem, ale wszystko nam się popierniczyło i stała za mną). później zapomniałam go od niej wziąć i wyszłam z kościoła bez 3 stówy na bukiet, a ja o nim zapomniałam........ |
_________________ |
|
|
|
|
Hellen
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 9:41 pm
|
|
|
Ja miałam bukiet w łapce nawet w czasie przysięgi i zakładania obrączki - jakoś mi nie przeszkadzał. Kładłam na klęczniku tylko gdy klękałam. Podczas życzeń dałam świadkowej. |
|
|
martula_87
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 9:43 pm
|
|
|
Ja na czas przysięgi oddałam świadkowej a w trakcie mszy raz na moich kolanach leżał, raz na klęczniku. |
|
|
anuszkaa
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 7:36 am
|
|
|
ja tez tylko w trakcie przysiegi nie mialam go w rekach - polozylam na krzesle.
Podczas zyczen oddalam bukiet swiadkom, a pod koniec okazalo sie, ze zaniesli do auta razem z pozostalymi kwiatami, ktore dostalismy i musieli go szukac. Nie chcialam isc do auta po zyczeniach bez bukietu |
_________________ |
|
|
|
|
M_and_M
Michałowa :)
Wiek: 44 Dołączyła: 03 Sie 2010 Posty: 563 Skąd: teo, widzew
|
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 9:45 pm
|
|
|
Hellen napisał/a: | Ja miałam bukiet w łapce nawet w czasie przysięgi i zakładania obrączki - jakoś mi nie przeszkadzał. Kładłam na klęczniku tylko gdy klękałam. |
to tak jak ja. podczas zyczen miałam trzymałam z tego co widze na zdjeciach w lewej rece |
|
|
|