Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA

Poprzedni temat «» Następny temat
Co z kwiatami podczas ceremonii w kościele?
Autor Wiadomość
Wife-to-be 

Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 10:37 am   Co z kwiatami podczas ceremonii w kościele?

dziewczyny,
nie widziałam takiego tematu na forum (jesli jednak jest to poprosze o linka).
zastanawiałam się, co należy zrobić z kwiatami w kościele podczas ślubu? czy cały czas sie je trzyma w rękach? czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krzesle czy daje świadkowi (ja będę miała mężczyzne, narzeczony rownież)?
a podczas składania życzeń? byłam na wielu ślubach ale zupełnie nie zwróciłam na to uwagi. czy kwiaty trzyma jakaś osoba 3-cia, czy cały czas podczas skłądania zyczeń równiez trzyma się samemu kwiaty?

moze to błahostka, ale poźniej okazuje się, że nie ma co z tym zorbic...

dziekuję za odpowiedzi.

edycja- literówki:)
Ostatnio zmieniony przez Wife-to-be Nie Kwi 17, 2011 10:38 am, w całości zmieniany 1 raz  

ava 

Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 11:00 am   

Rozumiem, że chodzi o bukiet panny młodej :wink:

Wife-to-be napisał/a:
czy cały czas sie je trzyma w rękach?
U mnie właściwie tak było :) Bukiet jakoś szczególnie mi nie przeszkadzał.

Wife-to-be napisał/a:
czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krzesle czy daje świadkowi
Ja akurat wyszłam do przysięgi z bukietem i pewnie bym go trzymała, ale przed związaniem naszych dłoni stułą kościelny szeptem poradził mi bym go odłożyła. Kładłam go już na klęczniku, ale moja świadkowa go przechwyciła :)
Wife-to-be napisał/a:
ja będę miała mężczyzne, narzeczony rownież
Myślę, że spokojnie możesz na czas przysięgi zostawić bukiet na krześle czy klęczniku :)

Wife-to-be napisał/a:
a podczas składania życzeń?
Przez całe życzenia trzymałam swój bukiet w rękach.

Generalnie kwiaty nie sprawiały mi problemu, oddawałam je świadkowej lub Narzeczonemu/Mężowi jedynie podczas wsiadania/wysiadania do/z samochodu :)

Ostatnio zmieniony przez ava Nie Kwi 17, 2011 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz  

kakonka 
Ptysia

Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 11:51 am   

ava napisał/a:
Rozumiem, że chodzi o bukiet panny młodej :wink:

Wife-to-be napisał/a:
czy cały czas sie je trzyma w rękach?
U mnie właściwie tak było :) Bukiet jakoś szczególnie mi nie przeszkadzał.

mi także nie :)

Wife-to-be napisał/a:
czy podczas składania przysiegi zostawia się kwiaty na krześle czy daje świadkowi

ja wręczyłam mojej świadkowej :)

Wife-to-be napisał/a:
a podczas składania życzeń?

bukiet mi nie przeszkadzał, a świadkowie mieli zbyt "zajęte ręce", coby im jeszcze mój bukiet wciskać :P

rozstałam się z nimi- kwiatami, tylko na czas przysięgi :) [/b]

misiao1983 
To sem ja

Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 5:35 pm   

Mój bukiet leżał na klęczniku podczas mszy, nie trzymałam go w ręku. A w trakcie składania życzeń leżał na ławce w kościele - życzenia mieliśmy wewnątrz, bo lekko padał deszcz.

Ambrozja 

Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 7:06 am   

misiao1983 napisał/a:
Mój bukiet leżał na klęczniku

Mój również. Położyłam go na klęczniku jak tylko weszliśmy do kościoła i zabrałam jak wychodziliśmy. Podczas składania życzeń trzymałam do w ręce, nie przeszkadzał mi.

gunia 

Wysłany: Pią Cze 03, 2011 10:28 am   

Bukiet mozna wreczyc swiadkowej, dzieki temu nie trzeba bedzie kupowac go jej. Mysle, że dla świadkowej nie będzie to problem zaopiekowac sie nim podczas mszy czy zyczeń. Jak na razie tak mam zamiar postapić. :lol:

Dosia_Zosia 

Wysłany: Nie Cze 05, 2011 4:32 pm   

Ja prawie przez całą mszę trzymałam bukiet w rękach, odkładałam go tylko w czasie przysięgi, przeistoczenia i komunii. Wtedy leżał sobie na krześle, w katedrze są bardzo duże te siedziska i miejsca jest sporo a z kolei na klęczniku jest za mało miejsca na bukiet. W czasie składania życzeń bukiet trzymała świadkowa.

klawdia 

Wysłany: Sro Cze 29, 2011 6:28 pm   

Ja miałam bukiet przez całą mszę na klęczniku, a podczas życzeń trzymałam go w rękach.

mietka 
double trouble

Wysłany: Sro Cze 29, 2011 8:02 pm   

po tym jak się przeżegnałam bukietem to oddałam go siostrze męża (była jego świadkiem, ale wszystko nam się popierniczyło i stała za mną). później zapomniałam go od niej wziąć i wyszłam z kościoła bez :smile: :smile: 3 stówy na bukiet, a ja o nim zapomniałam........

Hellen 

Wysłany: Sro Cze 29, 2011 9:41 pm   

Ja miałam bukiet w łapce nawet w czasie przysięgi i zakładania obrączki - jakoś mi nie przeszkadzał. Kładłam na klęczniku tylko gdy klękałam. Podczas życzeń dałam świadkowej.

martula_87 

Wysłany: Sro Cze 29, 2011 9:43 pm   

Ja na czas przysięgi oddałam świadkowej a w trakcie mszy raz na moich kolanach leżał, raz na klęczniku.

anuszkaa 

Wysłany: Czw Cze 30, 2011 7:36 am   

ja tez tylko w trakcie przysiegi nie mialam go w rekach - polozylam na krzesle.

Podczas zyczen oddalam bukiet swiadkom, a pod koniec okazalo sie, ze zaniesli do auta razem z pozostalymi kwiatami, ktore dostalismy i musieli go szukac. Nie chcialam isc do auta po zyczeniach bez bukietu :P

M_and_M 
Michałowa :)

Wysłany: Sro Lip 06, 2011 9:45 pm   

Hellen napisał/a:
Ja miałam bukiet w łapce nawet w czasie przysięgi i zakładania obrączki - jakoś mi nie przeszkadzał. Kładłam na klęczniku tylko gdy klękałam.

to tak jak ja. podczas zyczen miałam trzymałam z tego co widze na zdjeciach w lewej rece :)

Odpowiedz do tematu